Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Το 1ο «OPENNIGHTS» event στο Θέατρο ΟΥΗΛ
Το 1ο «OPENNIGHTS» event στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Το 1ο «OPENNIGHTS» event στο Θέατρο ΟΥΗΛ

H ομάδα χοροθεάτρου «OFFART», το EuropeDirect της ς Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και το σωματείο Εικαστικών «8», διοργανώνουν το 1o«OPENNIGHTS» με παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015, σε ολόκληρο τον ισόγειο χώρο του ΟΥΗΛ, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 2 Δεκέμβρη.

Ο τίτλος του είναι «HOME» και θα είναι η πρώτη παρουσίαση της πρότασης της ομάδας, προς την «Λάρισα υποψήφια Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα ».
Μέσα στα σύγχρονα Κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, καλούμαστε να θέσουμε εκ νέου, ερωτήματα σε σχέση με την έννοια της εστίας, του σπιτιού, της πατρίδας και εν τέλει της ταυτότητας μας.

Τι είναι εστία, «HOME»,για τον καθένα, πόσο διαφορετική μπορεί να είναι και παράλληλα πόσα κοινά μπορεί να έχει η έννοια της.

Ενώ η πατρίδα απλώς σηματοδοτούσε το άμεσο περιβάλλον του σπιτιού μας, σήμερα καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την ήπειρό μαςως κοινήπατρίδα.

Έστω και αν σήμερα η Ευρώπη μιλάει 24 γλώσσες, έχει ως βάση ένα μακρύ δι μεταξύ λογοτεχνιών, φιλοσοφιών, μουσικών και θεατρικών έργων ήδη από τον Μεσαίωνα.

Μπορεί να δελεαζόμαστε με την ιδέα μιας ξεκάθαρης και απόλυτα ορισμένης ταυτότητας εύκολα όμως πια, καταλαβαίνουμε ότι η σιγουριά είναι ρευστή και υλική.

Η κοινή μας ταυτότητα, το κοινό μας σπίτι είναι μια Ευρώπη του πολιτισμού, δίχως σύνορα. Που διατηρεί την ισορροπία, όχι την ακινησία.

Μια σειρά από εικαστικά έργα συνομιλούν με τον χορό και τη , σε μια δια-καλλιτεχνική παράσταση, που διερευνά την έννοια της εστίας και δημιουργεί ένα ποιητικό ταξίδι για τον θεατή.

Στο του «ταξιδιού» θα παρουσιαστεί το ημιτελές διήγημα του Φ. Κάφκα, «ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ», σε θεατρική μεταφορά. Στο τέλος,ένα μουσικό σχήμα –διαφορετικό κάθε βραδιά- σε ημι-ακουστική παρουσίαση, στον καναπέ του σαλονιού τους, που έχει μετακομίσει στο ΟΥΗΛ….

Παίρνουν μέρος οι εικαστικοί:Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Δήμητρα Εξάρχου, Έλλη Κυριαζή, Ήβη Σαμαρά, Ιφιγένεια Σδούκου, Θεο Τσιάτσιου,οι χορευτές:ΒασιλίναΑραπατσάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού, η ηθοποιός ΈλεναΜιχαηλίδη σε σκηνοθεσία ΤώνιαςΖαφειρίδου, η ομάδα χοροθεάτρου «OFFART» (εργαστήρι)και τα μουσικά projects«twoclose»(27/11), μουσικές παρ και αυτοσχεδιασμοί από την παράσταση «Δάφνη» (28/11), «ALOOVE» (29/11)

Καλλιτεχνική διεύθυνση- Χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη

Από το 2014 η ομάδα «OFFART» έχει δημιουργική της βάση τον Μύλο του Παππά, στα πλαίσια συνεργασίας της με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, και της διάθεσης δημιουργίας μια ιδιαίτερης Κυψέλης πολιτισμού, στους εκεί χώρους. Η παράσταση ΗΟΜΕ είναι ένα από τα αυτής της συνεργασίας.

Είσοδος δωρεάν με δελτία προτεραιότητας, διαθέσιμα στον χώρο του ΟΥΗΛ από τις 19:00, τις ημέρες των παραστάσεων.

Αριθμός θεατών περιορισμένος. Πληροφορίες στο 6932853971

Παραστάσεις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 21:30.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή 18:00-21:30 από 27 Νοεμβρίου έωςκαι τις 2 Δεκεμβρίου.
θέατρο ΟΥΗΛ, Κουμουνδούρου και Ανθίμου αζή, Λάρισα

Τον Φεβρουάριο του η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση