Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Τα έργα του νέου δρόμου Λιβάδι – Σαραντάπορο επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Τα έργα του νέου δρόμου Λιβάδι – Σαραντάπορο επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τα έργα του νέου δρόμου Λιβάδι – Σαραντάπορο επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την εξέλιξη των εργασιών ενός σημαντικού έργου για την ορεινή Ελασσόνα, του νέου δρόμου Λιβαδίου – Σαραντάπορου που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολογισμού 11,3 εκ. ευρώ, επιθεώρησε ο Κώστας , μαζί με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Μαρία Μαμάρα και το δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου.

Ο νέος δρόμος, αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέριξ της εν λόγω οδού, είναι εγκατεστημένες πολλές κτηνοτροφικές μονάδες – εκτρέφονται στην περιοχή 55.000 αιγοπρόβατα- και επίσης πολλές γεωργικές επιχειρήσεις.

Επίσης, μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση βαρέων οχημάτων και την ανάπτυξη του εμπορίου λόγω της εύκολης πρόσβασης με τις εθνικές οδούς ς –Κοζάνης και ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, προκύπτουν δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς με τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους άξονες ς – Κοζάνης και Εγνατίας οδού, ενισχύεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή, τόσο λόγω της ύπαρξης των παραδοσιακών οικισμών και αλλά και λόγω και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που παρουσιάζουν οι γύρω ορεινοί όγκοι (εναλλακτικός τουρισμός) και του μοναστηριακού τουρισμού.

Σήμερα έχει εκτελεστεί το 80% των χωματουργικών εργασιών, έχει κατασκευαστεί το 50% των τεχνικών έργων, και εκτελούνται εργασίες οδοστρωσίας. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης χωμάτινης επαρχιακής οδού σε συνολικό μήκος 15.900μ. (εκ των οποίων το τελευταίο τμήμα είναι ασφαλτοστρωμένο και αποτελεί τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού και στο οποίο θα γίνουν εργασίες ασφαλτικών και συμπλήρωση ερεισμάτων ένθεν και ένθεν).

Συνδέει τον οικισμό του Λιβαδιού Δήμου Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα από την Χ.Θ. 1+800 έως την Χ.Θ. 17+700 προς το Σαραντάπορο με την εθνική οδό Λάρισας –Κοζάνης (59ο χλμ), στο ύψος του οικισμού Σαρανταπόρου.

Περιλαμβάνει :
* Διαπλάτυνση (με του πλάτους στα 7,00μ. και πλάτος ερεισμάτων 1,00μ. εκατέρωθεν)
* Χωματουργικές εργασίες
* Κατασκευή τεχνικών έργων
* Οδοστρωσία (με δύο στρώσεις υπόβασης και δύο στρώσεις βάσης)
* Ασφαλτόστρωση (μια ασφαλτική στρώση βάσης πάχους 5cm και μια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5cm)
* Τελική δια :7,0m/9,0m.
ΛΙΒΑΔΙ-ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ1

Σε δηλώσεις ο τόνισε τα εξής: «Και οι άνθρωποι στα 1000 έχουν δικαίωμα στη ζωή. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει στον τόπο τους και προσπαθούν να παράγουν εθνικό πλούτο.

Στηρίζουμε την κτηνοτροφία, τη γεωργία και φυσικά την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Είναι έργο πολλαπλής χρησιμότητας που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αγροτικό, κτηνοτροφικό, έργο ασφάλειας, προσπελασιμότητας, ανταγωνιστικότητας και τουρισμού σε μία περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλος, παραδοσιακούς οικισμούς, μοναστήρια και θρησκευτικά μνημεία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.

Ένα έργο που μειώνει με ασφάλεια αποστάσεις και αυξάνει την στην περιοχή.

Ήταν ζητούμενο δεκαετιών στην περιοχή κα αποτελεί πραγματικά ένα αναπτυξιακό έργο ισόρροπης ανάπτυξης, το οποίο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του παράλληλα και θέσεις εργασίας δημιουργεί αλλά και χρήμα ρίχνει στην τοπική οικονομία.

Το έχουν αγκαλιάσει οι άνθρωποι της περιοχής γιατί κατανοούν όσο κανείς τη χρησιμότητα του.

Βέβαια για να γίνει ένα τέτοιο έργο σε μία δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή, χρειάζεται σοβαρότητα, προγραμματισμός αλλά και διαχειριστική ικανότητα και αποφασιστικότητα.
Θέλω τέλος να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα υπογράψαμε και τη σύμβαση ύψους 350.000 ευρώ για έργα ς και άρδευσης στο Λιβάδι, τα οποία θα εξοικονομήσουν νερό και θα εξασφαλίσουν ποιότητα και επάρκεια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας υπογράμμισε τα εξής: «Είχα την χαρά σήμερα, μαζί με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, να δούμε από κοντά το νέο δρόμο Λιβαδίου-Σαρανταπόρου, ένα δρόμο που όταν παραδοθεί θα φέρει πιο κοντά, με ασφάλεια, τρεις νομούς. Θα φέρει πιο κοντά ανθρώπους, προϊόντα και υπηρεσίες, όλα, συστατικά της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.

Και ακριβώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο θα πρέπει όλοι όσοι έχουμε ευθύνη διακυβέρνησης να ρίξουμε το βάρος: να επιμείνουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση