Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σύσκεψη για τον Ελασσονίτη ποταμό
Σύσκεψη για τον Ελασσονίτη ποταμό

Σύσκεψη για τον Ελασσονίτη ποταμό

Ευρεία σύσκεψη φορέων για το πρόβλημα της ρύπανσης του Ελασσονίτη ποταμού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 15 Ιουλίου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του αεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής ς & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κωστή Νούσιου.

Ο περιφερειάρχης  ανέφερε πως «η προστασία του Ελασσονίτη πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο, , πρόληψη και συνέργεια. Οι του Δήμου Ελασσόνας, μέσω των προέδρων των παραποτάμιων τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για τους τρόπους πρόληψης της ρύπανσης.

Παράλληλα, το αστυνομικό τμήμα θα πρέπει να εντείνει τους προληπτικούς ελέγχους σε θέματα μόλυνσης τος». Ο αεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ανέφερε πως «μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους από πιστοποιημένο φορέα και υπηρεσιακούς σε αρκετά σημεία του ρου του ποταμού, αποδείχθηκε πως υπάρχει επιβάρυνση των υδάτων, τόσο με αστικά όσο και με εργοστασιακά λήμματα.  

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο Ελασσονίτης συμβάλλει σημαντικά στην της περιοχής, ενώ και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην προστασία του ποταμού μέσω της εταιρικής ευθύνης, καθώς ένα καθαρός Ελασσονίτης θα συμβάλλει σημαντικά στην διαφήμιση τόσο της περιοχής όσο και των προϊόντων των επιχειρήσεων».

Στη σύσκεψη ήταν τες ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης κ. Θανάσης Παιδής, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΕ ς, κα Μαρία Μαμάρα, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας  Νίκος Γκουτζουρέλας και Αναστάσιος Γκατζιούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Φώτης Καραγκόγκος, οι πρόεδροι Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού  Ευγενία Κορομηλά και Πραιτωρίου  Ιωάννης Γεωργούλας, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι γαλακτοκομικών επιχειρήσεων και υπηρεσιακά στελέχη.

 

  elassona2

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση