Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συντηρήσεις στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Σπηλιά – Καρύτσα
Συντηρήσεις στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Σπηλιά – Καρύτσα

Συντηρήσεις στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Σπηλιά – Καρύτσα

Συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 705.000 υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Δύο νέα οδικά έργα ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των έργων με τους αναδόχους. Πρόκειται για έργα συντήρησης στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Αγιάς και στον δρόμο Καρύτσα προς Σπηλιά. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 705.000 και υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Το πρώτο έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο παραλιακός δρόμος της Αγιάς, με ασφαλτόστρωση και άλλα τεχνικά έργα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το δεύτερο έργο αφορά την αποκατάσταση – διαπλάτυνση του δρόμου Καρύτσα-Σπηλιά, με τεχνικά έργα για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων από τον ορεινό όγκο του Κισσάβου. Με τα έργα αυτά αποκαθιστούμε την ασφαλή των ανθρώπινων κοινοτήτων, τη διακίνηση των εμπορευμάτων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται ή διατηρούνται και πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία. Τα έργα αυτά προχωρήσανε με τη συνεργασία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ενέκρινε την πίστωση, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έτρεξαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και παρ’ όλη τη χρονοβόρα διαδικασία από την ένταξη μέχρι την δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης, είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Χρήστος Λυτροκάπης καθώς και οι ανάδοχοι των έργων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1ο ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ (ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ 8) ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 460.000,00 € (ΜΕ ΦΠΑ)

H παρούσα εργολαβία αφορά στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 6ης – 9ης Σεπτεμβρίου 2016 και εξαιτίας των οποίων Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγιάς κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Περιορίζεται σε εργασίες που θα διεξαχθούν στην Επαρχιακή Οδό 8 (Αγιά – Αγιόκαμπος – Κόκκινο Νερό – Στόμιο – Ομόλιο – Διασταύρωση με ΠΑΘΕ) εντός των Τοπικών Κοινοτήτων Μελιβοίας, Σκήτης και Καρίτσας. Οι εργασίες συνίστανται σε:
 χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού τάφρων οδού από φερτά υλικά, καθαρισμού υπαρχόντων οχετών, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης ρεμάτων σε σημεία συμβολής με οδούς και επανακατασκευής επίχωσης τμημάτων οδοποιίας που παρουσιάζουν καθιζήσεις,
 τεχνικές εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης (οπλισμένο σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια), επενδεδυμένης τάφρου και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών απορροής των υδάτων σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα,
 οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων,
 σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.
Όλες οι παραπάνω εργασίες, θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας.

2ο ΕΡΓΟ: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 4», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 245.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.)

H παρούσα εργολαβία, αφορά την βελτίωση της επαρχιακής οδού 4 στο τμήμα που συνδέει τους οικισμούς Καρύτσας και Σπηλιάς. Το τμήμα που περιλαμβάνεται στην παρούσα εργολαβία έχει μήκος περίπου 8,8 χλμ. και εκτείνεται από τον οικισμό της Καρύτσας προς την Σπηλιά καταλήγοντας στη διασταύρωση προς Μεγαλόβρυσο. Σήμερα ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος με μικρό πλάτος ασφαλτικού (4,5 έως 5,0 μ) και σε πολλά σημεία φέρει φθορές από τη χρήση και τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα της περιοχής.
Τα περισσότερα τεχνικά έργα απορροής των υδάτων της οδού είναι κατασκευασμένα με προηγούμενη εργολαβία. Μικρές επεμβάσεις στα ήδη υφιστάμενα απαιτούνται κυρίως με την επέκταση και συμπλήρωση (κυρίως καθ΄ ύψος) των φρεατίων ώστε αυτά να μην αποτελούν εστία κινδύνου για τους διερχόμενους οδηγούς. Τα συμπληρωματικά τεχνικά έργα αναφέρονται κυρίως στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα και συρματοκιβώτια σε θέσεις που εξελίσσονται φαινόμενα καταπτώσεων και σε θέσεις που το πλάτος της οδού είναι περιορισμένο, στην κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, στην κατασκευή ράμπων πρόσβασης σε παρακείμενες ιδιοκτησίες και σε συμβαλλόμενες δασικές οδούς.
Τα τεχνικά έργα συμπληρώνονται από τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης της οδοστρωσίας ενώ θα ασφαλτοστρωθούν τμήματα της οδού για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των τεχνικών και παρουσιάζουν φθορές. Στα εκ νέου ασφαλτοστρωμένα τμήματα θα ανανεωθεί και θα συμπληρωθεί η σήμανση και ασφάλιση της οδού.
Όλες οι παραπάνω εργασίες, θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση