Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Με έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

Κώστα Αγοραστός: «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας στους δρόμους της ς»

Σε ς της ς Οδού Λάρισας – Τυρνάβου προχωρά η Περιφέρεια ς, καθώς μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού περνάει αύριο από την Οικονομική Επιτροπή και πηγαίνει για δημοπράτηση το έργο: «Συντήρηση Π.Ε.Ο Λάρισας – Τυρνάβου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Με , προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Παράλληλα με έργα όπως αυτά δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία».

Με την παρούσα εργολα θα εκτελεστούν εργασίες ς και αποκατάστασης της ς Οδού 3 της οποίας η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Το είδος της συντήρησης (βάθος φρεζαρίσματος, πλάτος επέμβασης, τυχόν κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, πάχος στρώσης κυκλοφορίας, επιλογή κοινής ή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας κ.λπ.) θα καθοριστούν σε επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και με βάση τα τωρινά χαρακτηριστικά της οδού. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η να παραδίδεται σε κυκλοφορία.

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα που θα κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας της οδού θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση θα πραγματοποιείται τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση