Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με έργο προϋπολογισμού 1,5 εκτ. ευρώ

Σε συντήρησης της Πλαιάς ς Οδού Λάρισας – Φαρσάλωων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δημοπρατείται το έργο: «Συντήρηση Π.Ε.Ο Λάρισας – Φαρσάλων». Ο του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ο δρόμος αυτός λόγω της πολύχρονης χρήσης, της φθοράς αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων χρίζει άμεσης συντήρησης. Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η επαναφορά του οδοστρώματος κυκλοφορίας σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπλέον, με έργα όπως αυτό δημιουργούμε θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με σχέδιο, και προγραμματισμό  εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας».

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν συντήρησης και αποκατάστασης της Παλαιάς ς Οδού της οποίας η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Το είδος της συντήρησης (βάθος φρεζαρίσματος, πλάτος επέμβασης, τυχόν κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, πάχος στρώσης κυκλοφορίας, επιλογή κοινής ή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας κλπ.) θα καθοριστούν σε με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και με βάση τα τωρινά χαρακτηριστικά της οδού. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα που θα κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας της οδού θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση θα πραγματοποιείται τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση