Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συνάντηση υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη
Συνάντηση υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη

Συνάντηση υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη

Με τον δήμρχο κι τον αντιδήμαρχο Παιδείας Καρδίτσας και τον αντιπρύτανη του Π. Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του διαλόγου για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου σχετικά με τις ακαδημαϊκές συνέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Αμέσως μετά τη ο υπουργός δήλωσε: «Έγινε εκτενής και αναλυτική συζήτηση για τις προτάσεις του δημάρχου και το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου. Δόθηκαν διευκρινίσεις, επιλύθηκαν ζητήματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Παρόντες στη ήταν ο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός και η νομική σύμβουλος του υπουργού Αλεξάνδρα Τομαρά.

Με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Καρδίτσας και τον αντιπρύτανη του Π. Θεσσαλίας

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννη Σβάρνα και τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπο Μπιλίνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος διατύπωσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας τα θετικά σημεία του.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν σημαντικές συγκλίσεις και ο υπουργός άκουσε τις αιτιάσεις του δημάρχου ως προς το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός και η νομική σύμβουλος του Υπουργού Αλεξάνδρα Τομαρά.

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων

Δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς λίγο πριν από τη συνάντηση ο τελευταίος απαίτησε -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δημάρχους της Θεσσαλίας, οι συναντήσεις με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν κανονικά- να είναι παρόντες και περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων της πόλης (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του , εκπρόσωπος του μητροπολίτη κ.λπ.)

Όπως ήταν φυσικό, η ενέργειά του δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό, ο οποίος υπενθύμισε στον δήμαρχο Τρικκαίων ότι είχε συμφωνηθεί να συναντηθεί με τον ίδιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χρήστο Λάππα.

Μετά από αίτημα του υπουργού κλήθηκε να είναι στη συνάντηση και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τα .

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει κανονικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, επιμένοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο και όχι σε ένα διάλογο εντυπωσιασμού που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Αύριο ο υπουργός θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, νσταντίνο Αγοραστό και αντι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση