Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με τους απολυμένους των “σούπερ μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ”
Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με τους απολυμένους  των “σούπερ μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ”

Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με τους απολυμένους των “σούπερ μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ”

Η του προγράμματος υποστήριξης των απολυμένων από τα «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡ ΑΒΕΕ», που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λάρισα η αν. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους πρώην εργαζόμε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η του προγράμματος, η οποία έγκειται στην της κοινωνικής ς μέσα από τη δημιουργία εργατικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων από τους ωφελούμε.

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν αιτήματα των συμμετεχόντων για την καλύτερη λειτουργία της δράσης.

Στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιος συμμετέχουν 500 απολυμένοι της εταιρείας και 485 νέοι άνεργοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEETs).

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει:
• Ενίσχυση και αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων μέσω της επαγγελματικής συμβουλευτικής και της παροχής εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης
• Συστηματική υποστήριξη των ωφελουμένων έτσι ώστε να απορροφηθούν σε είτε του κλάδου από τον οποίο προέρχονται είτε άλλων κλάδων που εμφανίζουν δυναμική στις τοπικές αγορές εργασίας
• Υποστήριξη των συμμετεχόντων ώστε να αναπτύξουν δράσεις ς και
• Υποστήριξη των συμμετεχόντων σε πιθανές ανάγκες μετεγκατάστασης, με βάση ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για απόκτηση εργασίας σε άλλη πόλη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση