Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συνάντηση περιφερειάρχη με μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα
Συνάντηση περιφερειάρχη με μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα

Συνάντηση περιφερειάρχη με μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα

Την επιθυμία των εργαζομένων της ΔΕΗ για την άμεση λειτουργία των υδροηλεκτρικών έργων στη Μεσοχώρα εξέφρασαν μέλη του σωματείου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ σε που είχαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό. Στη συνάντηση τα μέλη της ΔΕΗ ανέπτυξαν τα οφέλη από την λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Μεσοχώρας αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την οικονομία από τη μη λειτουργία του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες :

Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα το οποίο όλους τους ωφελεί και δεν βλάπτει κανένα. Ωφελεί το περιβάλλον, την εθνική οικονομία, τον τουρισμό, ολόκληρη την εκεί περιοχή, αλλά και βοηθά στην ορθο διαχείριση των υδάτων. Το νερό είναι το blue chip της εποχής μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Εμείς ως Θεσσαλίας έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουμε από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την Ελληνική Δικαιοσύνη το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα. Το αυτό είναι έτοιμο και με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορεί να λειτουργήσει.

Ακόμα και η μελέτη για την περιοχή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ολοκληρωθεί. Πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκα για το θέμα αυτό και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο. Πλέον η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλοθι για να καθυστερεί.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία. Αν δεν προχωρήσει το έργο αυτό η ΔΕΗ θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα καθώς θα πρέπει να εγγράψει στον ισολογισμό της ζημίες 511 εκατ. , όση δηλαδή η παρούσα αξία των έργων που έχουν γίνει εκεί. Είναι προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, αλλά και του ενεργειακού ισοζυγίου στη χώρα, καθώς πρέπει να είμαστε αυτάρκης σε ενέργεια και όχι να κάνουμε .

Γιώργος Φώλιας: «Συναντηθήκαμε με τον περιφερειάρχη για το ζήτημα της Μεσοχώρας. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσεις το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο διότι θα βοηθήσει και στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά θα συνεισφέρει και στη ΔΕΗ και στο κράτος πάνω από 40 εκατ. ».

Όπως έγινε γνωστό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας για το ζήτημα αυτό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση