Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος 
Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος 

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος 

 

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Επιχειρήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Μάριος Αποστολίδης, παρουσία δύο αξιωματικών του επιτελείου και του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ς Χρήστου Καλομπάτσιου. Αντικείμενο της ς ήταν ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας για τη νέα αντιπυρική περιόδου που διανύουμε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέσω της οποίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με πόρους του ΕΣΠΑ τις με 2.995.000 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 15 πυροσβεστικών οχημάτων και εφτά βοηθητικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Παράλληλα η Περιφέρεια ενισχύει με 2,5 εκατ. ευρώ το Στρατό για την προμήθεια μηχανημάτων κυρίως γεωτεχνικών έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει με 2 εκατ. ευρώ τον εξοπλισμό της Πολιτικής της Προστασίας.

Πρόκειται για νέα , , μετεωρολογικούς σταθμούς, σταθμούς μέτρησης ς και συστήματα επεξεργασίας νερού, που διευκολύνουν το έργο της Περιφέρειας τόσο στην πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από όσο και στον έλεγχο της ατμόσφαιρας στις πόλεις.

Ακόμη ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έχουν συνεδριάσει καις στις τέσσερις Περιφερειακής Ενότητες της Θεσσαλίας τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο μεταξύ τους συντονισμό. Ενώ έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές οργανώσεις και είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν αν χρειαστεί στο έργο των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε στην απαγόρευση της καύσης των σιτοκαλαμιών καθώς έχει παρατηρηθεί από τα προηγούμενα χρόνια ότι τις περισσότερες φορές αποτελούν την κύρια αιτία πρόκλησης πυρκαγιών και μόλυνσης του τος.

Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός μετέφερε στον κ. Αποστολίδη τις ευχαριστίες της Περιφέρειας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που επαγρυπνεί και παρεμβαίνει όποτε απαιτηθεί σε συνεργασία με όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση δύσκολων και έκτακτων περιστατικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση