Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας : «Θωρακίζουμε οικισμούς και καλλιέργειες από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση αναχωμάτων Ενιπέα ποταμού στην περιοχή του Δήμου Φαρσάλων», προϋπολογισμού 248.000,00 € (με ΦΠΑ).

Το έργο αφορά την  στον ποταμό Ενιπέα από πλημμύρες κατά την 20η & 21η Μαΐου . Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας με το έργο να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο με το οποίο επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου. Το έργο αυτό το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ευχαριστώ τον υφυπουργό κ. Χαρίτση για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες, που φέρνουν χρήσιμα έργα στην περιοχή και στηρίζουν ».

Με το έργο αυτό πρόκειται να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού Ενιπέα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαρσάλων και συγκεκριμένα από το κοιμητήριο του οικισμού της Υπέρειας έως την παλαιά του ΟΣΕ, από τα φερτά υλικά, τα απορρίμματα- και βλάστηση, δενδρύλλια, που έχουν συσσωρευτεί σε αυτή και δυσχεραίνουν την ομαλή ροή του. Ο καθαρισμός θα γίνει μετά από τη σύνταξη και έγκριση μελέτης εφαρμογής στην κοίτη του ποταμού στην περιοχή αυτή. Τα εκσκαφής θα μεταφερθούν και διαστρωθούν σε κατάλληλες θέσεις απόθεσης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση