Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Θωρακίζουμε οικισμούς και καλλιέργειες από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»

Όπως επεσήμανε ο Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου. Παράλληλα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος. Υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τον τόπο και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν οι βλάβες των αναχωμάτων στην περιοχή Ρευματιάς μέχρι και την περιοχή της Αμπς καθώς και σε διάσπαρτες και μεμονωμένες θέσεις στις περιοχές των παρόχθιων Δ.Δ. διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Φαρσάλων. Επίσης με το παρόν έργο θα γίνει καθαρισμός στην κοίτη του ποταμού Ενιπέα σε διάσπαρτες θέσεις εντός του Δήμου Φαρσάλων.

Η αποκατάσταση θα γίνει μετά την αφαίρεση και απομάκρυνση των χαλαρών φυτικών γαιών από τα αναχώματα στα αυτά και την κατασκευή συμπιεσμένου αναχώματος (βαθμός συμπύκνωσης 90% κατά Proctor) με τη χρήση προϊόντων εκσκαφής από την εκβάθυνση της κοίτης του Ενιπέα ή με κατάλληλα δάνεια.

Ο καθαρισμός της βαθείας κοίτης του ποταμού Ενιπέα, θα γίνει μετά από τη και έγκριση μελέτης εφαρμογής στην κοίτη του ποταμού στην περιοχή αυτή. Τα προϊόντα εκσκαφής θα μεταφερθούν και θα διαστρωθούν σε κατάλληλες θέσεις απόθεσης, ενώ θα αποκατασταθεί και η ευρεία κοίτη μετά τον καθαρισμό της στις αντίστοιχες θέσεις.

Θα ενισχυθούν επίσης τα αναχώματα του Ενιπέα ποταμού με συμπλήρωση ή αντικατάσταση συρματοκυλίνδρων, όπου απαιτηθεί, στα πρανή τους, ενώ θα αποκατασταθούν οι βλάβες σε διάφορες θέσεις του Ενιπέα ποταμού, που προήλθαν από την διάβρωση και θα προστατευθούν με τοποθέτηση λιθορριπής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση