Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Φαρσάλων από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Φαρσάλων από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Φαρσάλων από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σε πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που έπληξε χωριά και αγροτικές εκτάσεις του δήμου Φαρσάλων, πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Δεσπόπουλο και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Παναγιώτη Καλφούντζο, αλλά και το δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο καθώς και στελέχη του δήμου.

Τα στελέχη της Περιφέρειας ενημερώθηκαν για τα προτα που προκάλεσαν τα κυρίως στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κρήνη και Υπέρεια. Εκεί προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους οικισμούς, αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες με .

Επίσης ζημιές υπέστησαν και οι οποίοι είχαν ήδη συλλέξει το και το διατηρούσαν συγκεντρωμένο σε υπαίθριους χώρους όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε δηλώσεις του ο σημείωσε τα εξής: «Μετά τις βροχοπτώσεις στα τέλη του περασμένου μήνα που δημιούργησαν αρκετά προτα στις βαμβακοκαλλιέργειες, η χθεσινή νεροποντή ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε αρκετούς παραγωγούς που είτε δεν είχαν ακόμη συλλέξει το προϊόν τους, είτε το είχαν προς διάθεση και είδαν τους ορμητικούς χείμαρρους να τους το καταστρέφει. Προβλήματα έχουμε όμως και εντός οικισμών, κυρίως στην Κρήνη.

Οι της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή, από χθες το βράδυ, σε συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Αυτό που μένει τ είναι να δούμε το μέγεθος του προβλήματος στις καλλιέργειες κι εκεί η πολιτεία μέσω του να προχωρήσει στην καταγραφή και στην καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό».
ΚΡΗΝΗ ΑΥΤΟΨΙΑ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση