Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές των Φαρσάλων κλιμάκιο της Περιφέρειας
Στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές των Φαρσάλων κλιμάκιο της Περιφέρειας

Στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές των Φαρσάλων κλιμάκιο της Περιφέρειας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή της Κρήνης Φαρσάλων η διαδικασία των εκτιμήσεων των πρόσφατων ζημιών από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του περασμένου διαστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Θεσσαλίας έχει κινητοποιήσει πλήρως τις υπηρεσίες της ώστε η αποκατάσταση των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων να γίνει στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Το πρωί της Δευτέρας, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Δεσπόπουλο, τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Παναγιώτη Καλφούντζο, τον διευθυντή του Μιχάλη Λιόντο και τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Τύμπα, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησαν με κατοίκους για την πορεία των διαδικασιών.

Για τις καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες οι εκτιμήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, για τις ζημιές σε προϊόντα που είχαν συλλεχθεί και ήταν αποθηκευμένα σε υπαίθριους χώρους αλλά και σε αγροτικά μηχανήματα, ο κ. Δεσπόπουλος τόνισε πως θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη του ώστε να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη επέκταση του κανονισμού ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις καταστροφές που υπέστησαν σπίτια και οικοσυσκευές, ήδη έχει ολοκληρωθεί από τα συνεργεία του δήμου Φαρσάλων η απαιτούμενη καταγραφή και πλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για την δρομολόγηση αποζημίωσης από το κράτος.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε για μία ακόμη φορά τις πληγείσες από την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων με επίκεντρο το χωριό της Κρήνης. Είδαμε από κοντά ξανά τις ζημιές και ενημερωθήκαμε για την πορεία της καταγραφής τους.

Είναι ανάγκη από πλευράς ΕΛΓΑ να υπάρξει άμεσα επέκταση του κανονισμού για να αποζημιωθούν οι καταστροφές σε προϊόντα που είχαν συλλεχθεί και αποθηκευθεί σε υπαίθριους χώρους αλλά και για αγροτικά μηχανήματα. Γνωρίζουμε τη δύσκολη συγκυρία, αλλά σε έκτακτες καταστάσεις όπως αυτή που έζησαν οι κάτοικοι της Κρήνης, απαιτούνται έκτακτες χρηματοδοτήσεις.

Θα κινηθούμε με κάθε τρόπο, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη βούληση για την αποζημίωση των κατοίκων που είδαν σε μία νύχτα τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Το ίδιο φυσικά, πρέπει να πράξει και από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών για τις καταστροφές που δεν αφορούν τον πρωτογενή τομέα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση