Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα στο Καστρί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα στο Καστρί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα στο Καστρί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις κατασκευή του ταμιευτήρα στο Καστρί Αγιάς επισκέφθηκε ο Κώστας Αγοραστός όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Το προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αφορά στην κατασκευή ενός ταμιευτήρα με δυνατότητα αποθήκευσης 900.000 κυβικών μέτρων νερού, σε έκταση 250 στρεμμάτων με καθαρή επιφάνεια αποθήκευσης νερού 200 στρεμμάτων και μέγιστο ύψος νερού 4,5 μ. Το , που αναμένεται να αρδεύσει 4.000 στρέμματα, υλοποιείται από την Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας.

Ο κ. Αγοραστός, το χαρακτήρισε ως σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμο για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς του: «Το είναι . Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή . Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας.

Στο νέο , όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, στηρίζοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη ».

Κατά την επίσκεψή του στο έργο ο κ. Αγοραστός συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα υδάτων Γιώργο Λαδόπουλο.

tamieytiras

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση