Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Στα έργα ύδρευσης Πλατυκάμπου και Γλαύκης περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ
Στα έργα ύδρευσης Πλατυκάμπου και  Γλαύκης  περιφερειάρχης Θεσσαλίας και  δήμαρχος Κιλελέρ

Στα έργα ύδρευσης Πλατυκάμπου και Γλαύκης περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ

Τα έργα ύδρευσης, που κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία βελτιώνουν την ποσότητα και την ποιότητα νερού στη Γλαύκη, τον Πλατύκαμπο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ επισκέφτηκαν ο Κώστας και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή αγωγού σύνδεσης υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης Γλαύκης και Πλατυκάμπου» είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (με ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών .

Όπως ανέφερε ο κ. : «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Τόσο με αυτό όσο και με τα υιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Κιλελέρ, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Με τη λειτουργία του νέου αγωγού, θα αποτελέσουν παρελθόν τα προβλήματα και οι ζημιές στο δίκτυο της περιοχή. Το θα πηγαίνει απ' ευθείας στους υδατόπυργους και στη συνέχεια με σωστή πίεση θα διανέμεται στο δίκτυο.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τις ζημιές που αντιμετωπίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, και οι οποίες μας ανάγκαζαν να μειώσουμε τη ροή και την πίεση του νερού, με συνέπεια βέβαια να έχουμε ελλείψεις σε πόσιμο . Το συγκεκριμένο έργο είναι μόνο η αρχή. Με τη συάσταση της Περιφέρειας ακολουθούν πολύ σύντομα μία σειρά από έργα που θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης στο Δήμο μας.»

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες δυο οικισμών, συνολικού πληθυσμού 2670 κατοίκων και ταυτόχρονα να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ς των πολιτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αξιοποιηθούν ο πηγές του Αγίου Νικολάου, με χρήση των υδατόπυργων Γαλήνης και Πλατυκάμπου και ταυτόχρονη αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.

μικροσήραγγα Πλατυκάμπουμικροσήραγγα Πλατυκάμπου (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση