Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας
Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειαρχών Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Το κυβερνητική στέλεχος ενημερώθηκε από τον κ. Αγοραστό για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει πως τα προχωρούν μετά την ομαλοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης παρά τα προβλήματα συνεργασίας που δημιουργούνται από ορισμένες προμηθεύτριες εταιρείες.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα αποσυνδεδεμένο από τα της εκτροπής του Αχελώου, .

Αναφέρθηκε στις εν εξελίξει στην τονίζοντας πως η Θεσσαλίας κατάφερε σε μόλις μερικούς μήνες να επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα εθνικής σημασίας, ένα που είναι από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά στην Ευρώπη.

Για την τρέχουσα κατάσταση την ο κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά πως «το παλιό μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται σήμερα πέθανε, έξι χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του» για να συμπληρώσει την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου το οποίο θα έχει ως πυρήνα το τρίπτυχο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, των ασφαλιστικών εισφορών και των παραγωγικών συντελεστών και του ενεργειακού κόστους.

Ως πρόεδρος των περιφερειαρχών τέλος, ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Βίτσα για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - ΒΙΤΣΑΣ2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση