Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»
Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Η ανάδειξη του μουσειακού χώρου του Ιπποκράτη στο Αλκαζάρ και διάδοση του ιατρικού του έργου του ήταν τα κύρια αντικείμενα της ς, που είχε ο περιφερειάρχης ς με το Δ.Σ του συλλόγου «Ο στη Λάρισα».

Ο πρόεδρος Ρίζος Χαλιαμπάλιας και τα μέλη του συλλόγου, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου που είναι, η προβολή και η ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας, καθώς και η αξιοποίηση του μνημείου και η επαναλειτουργία του μουσείου του Αλκαζάρ, προκειμένου να αναδειχτεί σε έλξης, έμπνευσης και δια βίου μάθησης για το ευρύ κοινό τόσο της Λάρισας, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Στα πλαίσια υλοποίησης των ανωτέρω στόχων θα πραγματοποιηθούν μέσα στο ημερίδες και συνέδρια επιστημονικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές .

Ο κ. Αγοραστός αφού συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που κάνουν σημείωσε τα εξής: «Το έργο του σπουδαίου αυτού πατέρα της σύγχρονης ιατρικής όπως αποκαλείται είναι τεράστιο και άγνωστο στους περισσοτέρους. Η προσφορά του στην ιατρική επιστήμη είναι αναμφίβολη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την μελέτη και την ανάδειξη του έργου αυτού, έτσι ώστε το ευρύ κοινό να γίνει κοινωνός της συνεισφοράς του Ιπποκράτη ο οποίος έδρασε και απεβίωσε στην Λάρισα. Η περιφέρεια ς θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

Στη παρευρέθηκαν ακόμη εκ μέρους του συλλόγου ο Βλάνδος Σταμούλης, η γενική γραμματέας Παπαδημητρίου Άρτεμις, η ταμίας Γκιτέρσου Νάνσυ και τα μέλη Κοντογιάννη Ρίτα, και Δαρούσης Κώστας.

"Αλιεύοντας" την είδηση