Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σε φάση υλοποίησης το δίκτυο αποχέτευσης της Κρανιάς του Δ. Ελασσόνας
Σε φάση υλοποίησης το δίκτυο αποχέτευσης της Κρανιάς του Δ.  Ελασσόνας

Σε φάση υλοποίησης το δίκτυο αποχέτευσης της Κρανιάς του Δ. Ελασσόνας

Κώστς Αγορστός: «Έργο ουσίας που λύνει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης στην Κρανιά»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το που αφορά το δίκτυο αποχέτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς Δήμου Ελασσόνας καθώς μετά την ολο του διαγωνισμού και ανάδειξη αναδόχου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής για το εν λόγω . Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.219.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που δίνει λύση στο αποχετευτικό σύστημα της Κρανιάς. Παράλληλα αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, και βελτιώνει την ποιότητα ς των κατοίκων. Το έργο αυτό ήρθε μετά από συνεργασία με τον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και μέσα από τη στρατηγική την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζοντας τους οικισμούς της υπαίθρου με την εποχή μας. Στεκόμαστε με σεβασμό προς το περιβάλλον, που είναι το κοινό μας και μέσα από συνεργασίες πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου τόνισε τα εξής:«Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό και χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε τους κατοίκους της Κρανιάς. Αποτελεί ένα περιβαλλοντικό έργο που αποτυπώνει την έμπρακτη στήριξη μας στους ανθρώπους του ορεινού όγκου. Με συνεργασία και προγραμματισμό προχωρούμε στην υλοποίηση και των υπολοίπων μεγάλων έργων που θα μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά την επαρχία Ελασσόνας».

Με την κατασκευή του έργου θα υλοποιηθούν τα εξής :
• Ολοκληρωμένο και λειτουργικό εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων 9.1 km
• 510μ. καταθλιπτικού αγωγού
• τέσσερα αντλιοστάσιο λυμάτων
• φρεάτια επισκέψεως καταθλιπτικού αγωγού

Οι κύριοι στόχοι υλοποίησης του έργου είναι:
– Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των λυμάτων του οικισμού
– Η κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας 91/271 σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με την ολο και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων
– Η προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Η κατασκευή των έργων που θα εξεταστούν στα πλαίσια της προτεινόμενης μελέτης εγγυάται την ασφαλή διάθεση των εκροών με άμεση συνέπεια την προστασία της ανθρώπινης υγείας.
– Η προστασία και ανάδειξη του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος. Πρόσθετοι στόχοι του έργου είναι:
– Η της τουριστικής κίνησης στην περιοχή
– Η οικονομική ανάπτυξη και η γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής.

Στόχο έχει την απορρύπανση της περιοχής και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας με επιπτώσεις τόσο στην υγεία των πολιτών της περιοχής, όσο και στην οικονομία της περιοχής. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων, έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Μια βασική συνιστώσα του προβλήματος είναι η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βοθρολυμάτων που προέρχονται από τον οικισμό της Κρανιάς, με τη ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και τη δημιουργία κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή είναι αναγκαία, ώστε να οδηγούνται όλα τα παραγόμενα αστικά λύματα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Ελασσόνας προς επεξεργασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση