Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης της π.ε.ο. Λάρισας-Βόλου
Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης της π.ε.ο. Λάρισας-Βόλου

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης της π.ε.ο. Λάρισας-Βόλου

 

 

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια ς οι για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στον οδικό άξονα της Παλιάς ς Οδού που συνδέει την Λάρισα με τον Βόλο.

Τα σημεία παρέμβασης είναι μεταξύ Πλατυκάμπου και αλήνης, ίκης και Αχίλλειου, Προδρόμου και λαύκης, Αναγέννησης και Μόδεστου, Αχιλλείου και Μέλισσας, πριν και μετά το Αρμένιο και μεταξύ Αρμενίου και Στεφανοβικείου, σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας ς.

Σε όλα τα τμήματα κατασκευάζεται ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαγράμμιση του κεντρικού άξονα και των οριογραμμών.

Για λόγους συνέχειας της οδού πρόκειται να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

«Ένα ακόμη έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στο αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Περιφέρειά μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα ουσίας που ακουμπούν την καθημερινότητα του πολίτη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια δύσκολη εποχή οι τεχνικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία. Επενδύουμε 1,8 εκατ. ευρώ στη συντήρηση του δρόμου της π.ε.ο Λάρισας Βόλου ενώ παράλληλα εκπονούμε νέα μελέτη που αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, τη διαπλάτυνση, την κατασκευή και διαμόρφωση κυκλικών κόμβων για την ασφαλή πρόσβαση  στους οικισμούς και την κατασκευή παράπλευρου δικτύου για την ασφαλή κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων» προσθέτει ο .

 

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/oljjo9nQwnY

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση