Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προτα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα ς καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις που δημιουργήθηκαν από τα έντονα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προτα».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και καταστροφών στο υφιστάμενο αστικό και περαστικό ιστό του Δ. Φαρσάλων με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται κινδύνους για την των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα εργολαβία αφορούν:

– τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των παραπάνω ρεμάτων (Απιδανός, Αικλής, 2Χ ) για την ομαλή απορροή των υδάτων καθώς επίσης και την εκβάθυνση της περιμετρικής τάφρου συνολικού μήκους 1200 μέτρων τραπεζοειδούς διατομής .
– την κατασκευή κιβωτίων (με πρότυπες διαστάσεις 3 Χ 3) στα σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων με τη περιμετρική τάφρο
– την κατασκευή τεχνικών, στο κόμβο της παράκαμψης Φαρσάλων με τη Ε.Ο. Λάρισα – καθώς και στο κόμβο της Ε.Ο. – όρια Ν. Μαγνησίας με τη περιφερειακή οδό. Ειδικά στον κόμβο ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΛΑΡΙΣΑΣ θα μεριμνήσει για την υποβολή μελέτης σήμανσης καθώς και για την παράκαμψη για όσο διάστημα απαιτηθεί η κατασκευή του τεχνικού διαστάσεων 3*3.

Οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν αυστηρά με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας, ενώ ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος με την έναρξη των εργασιών να υποβάλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προς τους οργανισμούς και υπηρεσίες (ΟΚΩ) κ.λπ. , για τις απαραίτητες άδειες επέμβασης εργασιών στον τόπο του έργου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση