Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης ς: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το η ς βρίσκει πόρους και δημοπρατεί έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν και διαχέουν χρήματα στην τοπική . Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αν. Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση για την αποτελεσματική συνεργασία».

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (ΑΣΠΡΟΛΕΥΚΑ – ΚΑΝΑΡΑ ) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τυρνάβου ( Δημοτικό διαμέρισμα Αργυροπουλίου) , σε συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων , με άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων αντιστηριξεων από , κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων , καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής. και τα οποία με την τελευταία της 7ης -11ης Σεπτεμβρίου έχουν καταστραφεί.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους οποίους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση