Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα στο Αργυροπούλι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά και ρέματα του Δήμου Τυρνάβου προχωρά η Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών & αντιπλημμυρικά σε ρέματα του Δήμου Τυρνάβου (Ασπρολεύκα & Καναρά) προϋπολογισμού 400.000,00 € με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το η Θεσσαλίας βρίσκει πόρους και δημοπρατεί , που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις που δημιουργήθηκαν από τα έντονα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αν. Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση για την αποτελεσματική συνεργασία».

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (ΑΣΠΡΟΛΕΥΚΑ – ΚΑΝΑΡΑ ) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τυρνάβου ( Δημοτικό διαμέρισμα Αργυροπουλίου) , σε συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων , με άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων αντιστηριξεων από , κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων , καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής. και τα οποία με την τελευταία θεομηνία της 7ης -11ης Σεπτεμβρίου έχουν καταστραφεί.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους οποίους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση