Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας
Ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές ότι θα πραγματοποιηθεί δολωματικός από τις 27-7-2017 και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ ημερών συνολικά.

Ο θα πραγματοποιηθεί στους Δήμους Τεμπών, Τυρνάβου και ς και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Τ.Κ. Πυργετού, Ραψάνης, Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης και Δ.Κ. Συκουρίου και Γόννων του Δήμου Τεμπών, Τ.Κ. Λυγαριάς, Αργυροπουλίου, Δελερίων και Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, και Τ.Κ. Μελιβοίας (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά) και Σωτηρίτσας του Δήμου ς.

Οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοτα στις ψεκαζόμενες περιοχές, μπορούν να παραβρίσκονται στα τά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση