Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;»
Πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;»

Πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας (26 Σεπτεμβρίου), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης σε με το Λάρισας – Υπηρεσία Πολιτιστικής δράσης και συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και το Σ.Μου.Θ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου_ καλούν τους μαθητές της πόλης στο σε ένα πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;;;»

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας. Πόσες γλώσσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου σε λιγότερο από 10 λεπτά; Μια, δυο, τρεις; Η απάντηση μπορεί να είναι «περισσότερες από 10!» Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας είναι μια εργαστηριακή μέθοδος που απευθύνεται σε ηλικίας 10 ως 12 ετών και έχει ως στόχο να τα μυήσει με διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο στη χρήση διαφόρων γλωσσών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα χρησιμοποιούν 4 καθημερινές φράσεις σε περισσότερες από 10 γλώσσες συνομιλώντας μεταξύ τους, ανταποκρινόμενα σε ένα πλαίσιο εύκολων κανόνων. Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν τόσο τα ίδια τα που συμμετέχουν όσο και τους εξωτερικούς παρατηρητές (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ), αφού σε λίγα λεπτά δημιουργείται μια πραγματική Βαβέλ με ενεργά πολύγλωσσα παιδιά.

Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας αναπτύχθηκε από την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Outside In και είχε ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την κουλτούρα άλλων χωρών μέσα από τη χρήση των γλωσσών τους (ήχοι, φθόγγοι, προφορά) προκειμένου να τα ενθαρρύνει να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτές τις χώρες και να μειώσει τα αισθήματα ξενοφοβίας που προκαλεί ο του αγνώστου.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη 26 – 27 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 11.00 – 13.00 στον πεζόδρομο της Κούμα- . Το κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 45 λεπτά. Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508, 2410531973.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση