Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα
Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα


Στην κατάθεση πρότασης για ένταξη στο Θεσσαλίας της ενεργειακής αναβάθμισης ακόμη δυο δημόσιων κτιρίων προχωρά η , καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Αγιάς και του ΤΕΕ.

Οι προγραμματικές συμβάσεις αναφέρονται στα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 636.000 ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΤΕΕ στη , συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ.

Τα δύο αφορούν σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές δομές του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην προστασία του τος, ενισχύοντας την προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συν με το Δήμο Αγιάς και το ΤΕΕ προχωράμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός έργου ουσίας που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων θα μας βοηθήσει ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά χρημάτων, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του τος σε όλη τη Θεσσαλία.

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου.

Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, αλλά και την απόδοση των εργαζομένων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση