Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα
Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα


Στην κατάθεση πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της ενεργειακής αναβάθμισης ακόμη δυο δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Αγιάς και του ΤΕΕ.

Οι προγραμματικές συμβάσεις αναφέρονται στα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 636.000 ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΤΕΕ στη Λάρισα, συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ.

Τα δύο έργα αφορούν σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές δομές του Γυμνασίου Αγιάς και του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας την προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και το ΤΕΕ προχωράμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός έργου ουσίας που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Το της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων θα μας βοηθήσει ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά χρημάτων, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη Θεσσαλία.

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου.

Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, αλλά και την απόδοση των εργαζομένων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση