Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Προχωρά η ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων
Προχωρά η ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων

Προχωρά η ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων

 

 

Προχωρά πό την Περιφέρει Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου της δεξιάς παράπλευρης οδού της Ε.Ο. ς – Τρικάλων, στο τμήμα από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας, μήκους περίπου 2,48 χλμ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (Ι) της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της .

«Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης ενός σημαντικού έργου με το οποίο ολοκληρώνουμε το παράπλευρο δίκτυο της εθνικής οδού ς – Τρικάλων, ώστε να καταστεί κλειστή η  οδική αρτηρία και να αποσυμφορηθεί από την  κίνηση των γεωργικών μηχανημάτων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συν με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Τα πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις ς και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • Τη μετατροπή του υφιστάμενου τρισκελούς Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού, σε τετρασκελή.
  • Την κατασκευή δεξιάς παράπλευρης οδού, από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας.
  • Την κατασκευή των απαραίτητων μικρών τεχνικών (σωληνωτών και κιβωτοειδών αγωγών, παράπλευρων χωμάτινων και επενδεδυμένων τάφρων), κατά μήκος της παράπλευρης οδού, για την ασφαλή απ των υδάτων.
  • Την κατασκευή Ι/Κ μορφής «Συμβολής» στη Χ.Θ. 2+405 της παράπλευρης οδού, για τη σύνδεσή της με την υφιστάμενη οδό προς Μάνδρα.
  • Την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον προς κατασκευή τετρασκελή Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού και την προσαρμογή του υφιστάμενου (ηλεκτροφωτισμού) στην περιοχή της Κάτω Διάβασης Μάνδρας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση