Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας  για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελασσόνα, η πρώτη εκδήλωση της Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου».

Η εκδήλωση είχε θέμα “Η Φύση του Ολύμπου” και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με slides του Βουνού των Θεών, του Ολύμπου, και των ιδιαίτερων γεωγραφικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του.

Με το πέρας της παρουσίασης υλοποιήθηκαν: Θεατρικό Παιχνίδι με θέμα τον Όλυμπο στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων 1ο και 3ο Ελασσόνας, παρουσιάζοντας μάλιστα και δικό τους θεατρικό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την αποτύπωση των εμπειριών των μαθητών στο χαρτί, και ζωγραφική επίσης σχετικά με τον Όλυμπο, ενώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λειτουργούσε και Έκθεση Ζωγραφικής για την Πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Όλοι οι μαθητές επιβραβεύτηκαν για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους στη δράση με αναμνηστικά μπλουζάκια «Η Φύση του Ολύμπου».

Παρόντες, με παράλληλη ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η Θεσσαλίας, με τους Κατσαρού Ελένη διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λέγκα Κωνσταντίνο, στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας να απευθύνουν χαιρετισμό και να μιλούν στους μαθητές για τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και των στοιχείων του και τον περιφερειακό σύμβουλο Παιδή Αθανάσιο, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δράσης καθώς και στη στήριξη ανάλογων δράσεων και στο μέλλον.

Ακολουθεί σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής Ολύμπου μέσα από το έργο «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου», που υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο 25 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου Τεμπών στo Χώρο Εκδηλώσεων Πυργετού, στη διασταύρωση Πυργετού και Εθνικής Οδού, θα λάβει χώρα η εκδήλωση γευσιγνωσίας, με παραλλαγές γεύσεων τοπικών προϊόντων και εισήγηση από ΣΕΦ.

20151023_13033520151023_121512

DSC_0397DSC_0361

DSC_0360DSC_0342

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση