Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας  για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελασσόνα, η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου».

Η εκδήλωση είχε θέμα “Η Φύση του Ολύμπου” και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με slides του Βουνού των Θεών, του Ολύμπου, και των ιδιαίτερων γεωγραφικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του.

Με το πέρας της παρουσίασης υλοποιήθηκαν: Θεατρικό Παιχνίδι με θέμα τον Όλυμπο στο οποίο συμμετείχαν οι των δημοτικών σχολείων 1ο και 3ο Ελασσόνας, παρουσιάζοντας μάλιστα και δικό τους θεατρικό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την αποτύπωση των εμπειριών των μαθητών στο χαρτί, και διαγωνισμός επίσης σχετικά με τον Όλυμπο, ενώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λειτουργούσε και Έκθεση Ζωγραφικής για την Πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Όλοι οι επιβραβεύτηκαν για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους στη δράση με αναμνηστικά μπλουζάκια «Η Φύση του Ολύμπου».

Παρόντες, με παράλληλη ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους Κατσαρού Ελένη διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λέγκα Κωνσταντίνο, στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας να απευθύνουν χαιρετισμό και να μιλούν στους για τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και των στοιχείων του και τον περιφερειακό σύμβουλο Παιδή Αθανάσιο, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δράσης καθώς και στη στήριξη ανάλογων δράσεων και στο μέλλον.

Ακολουθεί σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής Ολύμπου μέσα από το έργο «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου», που υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου Τεμπών στo Χώρο Εκδηλώσεων Πυργετού, στη διασταύρωση Πυργετού και Εθνικής Οδού, θα λάβει χώρα η εκδήλωση γευσιγνωσίας, με παραλλαγές γεύσεων τοπικών προϊόντων και εισήγηση από ΣΕΦ.

20151023_13033520151023_121512

DSC_0397DSC_0361

DSC_0360DSC_0342

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση