Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας

Η Ετιρεί Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού () της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη , το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σταδιακή της πλαστικής σακούλας την Πέμπτη 25 Μαΐου στη Λάρισα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ και ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασ. Χατζόπουλο, Γ.Κίτσιο και Αθ. Παιδή, του Δήμου Λαρισαίων Απ. Σουρλαντζή, της Κων.Χαλέβα , του Κέντρου Ευρωπαϊκής Ενημέρωσης Βασ. Χατζηκαμαγιάννη και του ΕΟΑΝ κ. Πολιτόπουλος και Έφη Τριτοπούλου Δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΟΑΝ.

Στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου στο βροντερό «όχι» στη χρήση της πλαστικής σακούλας συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου και 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αλλά και οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πάνινες σακούλες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να μειώσουν στο ελάχιστο τη χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και να επιλέγουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

"Αλιεύοντας" την είδηση