Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Περισσότερες από 400 προτάσεις στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 της Θεσσαλία
Περισσότερες από 400 προτάσεις  στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 της Θεσσαλία

Περισσότερες από 400 προτάσεις στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 της Θεσσαλία

Εντυπωσιακή είναι η μέχρι στιγμής συμμετοχή στο της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Θεσσαλίας RIS3 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαιρετίζοντας την έναρξη της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με αντικείμενα το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και τις προηγμένες υπηρεσίες υγείας – αποκατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, περισσότερες από 400 προτάσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, ενώ λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ο χρόνος υποβολής παρατείνεται μέχρι τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 4 Δεκεμβρίου.

Εξίσου μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην ημερίδα της Λάρισας, η οποία ήταν η τέταρτη και τελευταία στη σειρά που πραγματοποιήθηκαν στις τέσσερις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων με διαφορετικά αντικείμενα και βασικό άξονα την καινοτομία και την επιχειρηματική ανακάλυψη.

Σημειώνεται πως είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly.gov.gr προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/RIS3-Thessaly και https://twitter.com/ris3thessaly.

«ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕ ΘΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε επενδύσει αρκετά σ' αυτό το το οποίο ίσως και να είναι το μοναδικό κοντά σε εσάς – βγαλμένο από εσάς, που θα υλοποιηθεί, γιατί είναι ένα πρόγραμμα πραγματικής συλλογικής ηγεσίας. Πολύ από εσάς συμμετείχατε 18 μήνες πριν, διαμορφώνοντας τη δομή του προγράμματος» ήταν τα πρώτα λόγια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος απέναντι σε ένα πυκνό ακροατήριο δήλωσε πως «είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε η μοναδική Περιφέρεια με τόσο μεγάλη συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανθρώπους εδώ με ιδέες αλλά και ανθρώπους που δεν παραδίδονται στη δύσκολη στιγμή, αλλά ψάχνουν να βρουν λύσεις. Κι αυτό είναι το σημαντικό που θέλει η σημερινή πραγματική οικονομία και η κοινωνία.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλους χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς πατρωνίες και πατρώ. Όποιοι έχουν τις ιδέες και το σωστό επιχειρηματικό σχέδιο, μπορούν να προχωρήσουν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα, αλλά κι εκεί που θα κληθούν να υλοποιήσουν. Το ζητούμενο είναι τι προστιθέμενη αξία θα έχει το πρόγραμμα αυτό στην κοινωνία, δηλαδή να δημιουργήσει και να τονώσει την πραγματική οικονομία.

Για να πετύχουμε, πρέπει να εργαστούμε ως μία τετραπλή έλικα, η αυτοδιοίκηση, τα ερευνητικά κέντρα – πανεπιστήμια, οι επιχειρηματίες και η κοινωνία των πολιτών. Έχουμε δει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας. Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με το υπουργείο και τον υπουργό κ. Χαρίτση για να μπορέσουμε να βρούμε άμεσα τους φορείς υλοποίησης ώστε να «τρέξει» το πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα η συμμετοχή είναι μεγάλη, έχουμε περίπου 400 αιτήσεις – ίσως και περισσότερες – αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Περιλαμβάνουν πολλές και καλές ιδέες.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εμείς έχουμε να διαθέσουμε 62 εκ. ευρώ γι' αυτό το πρόγραμμα, ενώ 2 δις ευρώ θα διατεθούν από τομεακά προγράμματα σε πέντε της χώρας. Άρα όσο πιο έτοιμοι είμαστε στην αρχή για να καλύψουμε τις αιρεσιμότητες του προγράμματος μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τόσα περισσότερα θα πάρουμε ως Θεσσαλίας.

Έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε μία δύσκολη περίοδο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα στους θεσμούς και γι' αυτό έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές. Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου αφορά όλες τις στις οποίες έχουμε επενδύσει πάρα πολύ τα περασμένα χρόνια και τώρα πάμε στο ζητούμενο του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή την καινοτομία.

Είχαμε στόχο να φέρουμε κοντά την επιχειρηματική με την ερευνητική και πανεπιστημιακή κοινότητα. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις μικρομεσαίες Θεσσαλικές επιχειρήσεις, γιατί όπως έχω ξαναπεί η ανάκαμψη θα έρθει από την ένωση των δυνάμεων των μικρών, ντόπιων επιχειρήσεων. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε διαχέοντας το αποτέλεσμα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην πραγματική οικονομία με » καξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

RIS ΛΑΡΙΣΑ 4

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση