Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Περιοδεία Γιώργου Δημαρά σε Λάρισα – Θεσσαλονίκη
Περιοδεία Γιώργου Δημαρά σε Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Περιοδεία Γιώργου Δημαρά σε Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής Γιώργος Δημράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) πργματοποίησε διήμερη επίσκεψη σε και .

Σε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα συναντήθηκε τόσο με τοπικές αρχές, όσο και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, της βιος γεωργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την παρασκευή 5 Φεβρουαρίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο ς απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος ανέπτυξε πρωτοβουλίες του δήμου για την κοινωνική πολιτική με στόχο την προστασία των πληγέντων από την κρίση, αλλά και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.

Το Σάββατο ο βουλευτής συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντησή τους έγινε εκτενής στα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της πραγματικής αποκέντρωσης, η οποία παραμένει προβληματική σε σχέση με τις αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων διοικήσεων, αλλά και σε μείζονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.
Οι δυο πλευρές, εστίασαν, επίσης σε διάφορες παθογένειες που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκτέλεση έργων και την ταχεία υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και προτάθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δημαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους δυο τοπικών και του συλλόγου ανέργων χειροτεχνών ‘ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ', οι οποίοι του ανέπτυξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από ένα μη ευνοϊκό και ασαφές νομικό καθεστώς, αλλά και λόγω έλλειψης υποστήριξης από υπηρεσίες και εφορίες, οι οποίες στερούνται ενημέρωσης γύρω από τις ιδιαιτερότητες τέτοιων επιχειρήσεων. Εκπρόσωποι βιοκαλλιεργητών συζήτησαν με τον βουλευτή προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των προϊόντων τους και στις αδειοδοτήσεις.

Στη συνάντησή του με τον φορέα διαχείρισης της περιοχής οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία της εξέλιξης της αποκατάστασης της περιοχής της λίμνης Κάρλα.

Το απόγευμα στις 7.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ο βουλευτής Γ. Δημαράς ανέπτυξε το θέμα « για έναν βιώσιμο πλανήτη» στο πλαίσιό ς που διοργάνωσε η αυτοδιοικητική κίνηση «πράσινη πόλη» με προβολή του ντοκιμαντέρ «ο πλανήτης στα όριά του» και ανάλυση από τον δρ. Χρυσόστομο Φουντούλη, επιμελητή του φιλμ και μεταφραστή του ομότιτλου βιβλίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση