Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα

Το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου ξέσπσε πυρκγιά σε έκταση 32 στρεμμάτων σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, στο ύψος του 8ου χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Πλατυκάμπου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας καθώς και της Περιφερείας Θεσσαλίας τα οποία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικάλυψη με χώμα των καιόμενων ελαστικών. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έρευνα, σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά διαδόθηκε από καύση σιτοκαλαμιών σε παρακείμενο οικόπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας η συγκεκριμένη βιομηχανία διέθετε όλες τις απαιτούμενες άδειες ( λειτουργίας, πιστοποιητικό ενεργειακής ς, έγκριση περιβαλλοντικών όρων).

Παράλληλα σύμφωνα με τις μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 από την σταθμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η τιμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο της Λάρισας ήταν στα 18 μg/m3 με μέγιστη τιμή τα 35 μg/m3 και ελάχιστη τα 10 μg/m3. Σημειώνεται ότι η εκ του νόμου εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 για τη λήψη έκτακτων μέτρων είναι τα 51 μg/m3.

Σε κάθε περίπτωση οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε επι έτσι ώστε εάν υπάρχει ανάγκη να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση