Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα

Το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου 2016 ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση 32 στρεμμάτων σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, στο ύψος του 8ου χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Πλατυκάμπου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας καθώς και μηχανήματα της Περιφερείας Θεσσαλίας τα οποία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικάλυψη με χώμα των καιόμενων ελαστικών. Η τέθηκε υπό έλεγχο τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς η Υπηρεσία διενεργεί έρευνα, σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά διαδόθηκε από καύση σιτοκαλαμιών σε παρακείμενο οικόπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας η συγκεκριμένη βιομηχανία διέθετε όλες τις απαιτούμενες άδειες (άδεια λειτουργίας, πιστοποιητικό ενεργειακής πυροπροστασίας, έγκριση περιβαλλοντικών όρων).

Παράλληλα σύμφωνα με τις μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 από την σταθμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η μέση τιμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο της Λάρισας ήταν στα 18 μg/m3 με μέγιστη τιμή τα 35 μg/m3 και ελάχιστη τα 10 μg/m3. Σημειώνεται ότι η εκ του νόμου μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 για τη λήψη έκτακτων μέτρων είναι τα 51 μg/m3.

Σε κάθε περίπτωση οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε εάν υπάρχει ανάγκη να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση