Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την έλλειψη γιατρού στο ιατρείο Λιβαδίου
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την έλλειψη γιατρού στο ιατρείο Λιβαδίου

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την έλλειψη γιατρού στο ιατρείο Λιβαδίου

Παρέμβαση στη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της καθημερινής παρουσίας γιατρού στο πολυδύναμο Λιβαδίου, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. μετά την πρόσφατη που πραγματοποίησε στο ορεινό χωριό της επαρχίας Ελασσόνας.

Ο κ. Αγοραστός συζήτησε με κατοίκους του χωριού σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, επαναλαμβάνοντας την πάγια φιλοσοφία της Περιφέρειας για «ίσες ευκαιρίες σε όλους τους και ισόρροπη σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας», ενώ παράλληλα εισέπραξε τα εύσημα για τα έργα που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια ή υλοποιούνται στην περιοχή, όπως ο νέος δρόμος Λιβάδι – Σαρανταπόρου και το μεγάλο αρδευτικό και υδρευτικό έργο του οποίου πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση. Έργα που όπως σημειώθηκε όχι μόνον βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτέλεσαν και εργαλείο ς για την κτηνοτροφία και τη της περιοχής.

Για το ζήτημα του πολυδύναμου αγροτικού υ Λιβαδίου, οι κάτοικοι εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη τον προβληματισμό και την αγωνία τους γιατί όπως σημείωσαν, παρά το γεγονός πως οι δύο θέσεις αγροτικού ιατρού είναι οργανικά καλυμμένες, παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχει καθημερινά γιατρός, παρά μόνον δύο ή σε λίγες περιπτώσεις τρεις ημέρες.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός αποδέχθηκε το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων, σημειώνοντας πως σε έναν οικισμό όπου το χειμώνα ζουν περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται, εύλογα κατανοεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται από τη μη καθημερινή λειτουργία του ιατρείου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Αγοραστός έχει έλθει ήδη σε επι με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση