Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Παραδόθηκε προς χρήση το νέο τριθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Παραδόθηκε προς χρήση το νέο τριθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραδόθηκε προς χρήση το νέο τριθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστς Αγορστός: «Ακόμη και σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία εμείς προσπαθούμε με διαγενεακές πολιτικές να χτίσουμε τα σχολεία του αύριο»

Ως ένα σχολείο που για πολλές δεκαετίες θα παρέχει στα παιδιά των κατοίκων της Νίκαιας έναν σύγχρονο διδακτικό χώρο υψηλών προδιαγραφών, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το νέο τριθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας το οποίο κατασκευάστηκε από την Θεσσαλίας και παραδόθηκε προς χρήση σήμερα Πέμπτη.
Το τριών τμημάτων ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου , χωροθετείται επί των οδών Ι. Παπαγιαννοπούλου και ς Μερκούρη. Έχει εμβαδό δόμησης 417,78 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφάνειας 1.397,28 τ.μ. Περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα ύπνου νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών και βοηθητικούς χώρους, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί 82 παιδιά
Το έργο αναβαθμίζει την κτηριακή υποδομή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ς στο Δήμο .

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: παραδίδουμε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα νηπιαγωγεία που κατασκευάζουμε, εδώ στη Νίκαια. Ένα νηπιαγωγείο προϋπολογισμού 1,22 εκ. το οποίο θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς μέχρι σήμερα τα παιδιά φιλοξενούνταν σε παλαιά κτήρια και ακατάλληλες αίθουσες.

Σε συνεργασία με την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή Κιλελέρ καταφέραμε να ικανοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ακόμη και σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία εμείς προσπαθούμε με διαγενεακές πολιτικές να χτίσουμε τα σχολεία του αύριο, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια παιδεία στην οποία και πιστεύουμε. Πλέον, για πολλές δεκαετίες η περιοχή θα έχει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο το οποίο θα προσφέρει όλα τα εχέγγυα για μάθηση και γνώση.

Είναι επίσης σημαντικό ότι το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διασφαλίζοντας πως δε θα χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής: «είναι ένα νέο έργο, ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε από την Θεσσαλίας. Το νέο νηπιαγωγείο θα λύσει το πρόβλημα στέγασης που υπήρχε στο παλαιό όπου σήμερα φιλοξενούνται 77 παιδιά. Τα μισά εξ' αυτών πλέον θα μετακινηθούν στο νέο, σε έναν υπερσύγχρονο χώρο όπου πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ως δήμος Κιλελέρ επιδιώκουμε τέτοια τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την καλή συνεργασία που έχουμε ως δήμος Κιλελέρ.»
nipiagogeio 2nipiagogeio 3

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση