Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Παγκόσμια Πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ)
Παγκόσμια Πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ)

Παγκόσμια Πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ)

Στο κατάμεστο κηποθέατρο Λάρισας, προβλήθηκε σε πρώτη παγκοσμίως, την Κυριακή 25 Ιουλίου το ντοκιμαντέρ με τίτλο «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΟ ΜΠΛΕ) της λαρισαίας καταξιωμένης δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην καθημερινή δράση και στον προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες εν μέσω πανδημίας (covid-19) ρόλο και τη γενικότερη προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία, των αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης υπήρξαν σύντομοι χαιρετισμοί και μουσική από την φιλαρμονική ορχήστρα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τη μουσική συνοδεία της οποίας τραγούδησε ο Λαρισαίος τενόρος Βασίλης Κούρτης.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ο γεν. γραμματέας Δημόσιας Τάξης πρώην αρχηγός ν. Τσουβάλας, ο επιθεωρητής Β. Ελλάδος αντιστράτηγος ν. Σκούμας, ο διοικητής ΑΤΑ, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος, Θεμ. Μπουρολιάς, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Π. Δεμέστιχας, οι μητροπολίτες Ελασσόνος και Λαρίσης, διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Θεσσαλίας,  ο Βουλευτής Λάρισας της Δ Χρ. Κέλλας και η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, καθώς και αξιωματικοί και προσωπικό των διευθύνσεων.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ  Αθηνά Κρικέλη δήλωσε περήφανη καθώς όπως είπε: “καταφέραμε να υπάρχει μια όμορφη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδα της «Ellopia Films USA»και της ΕΛΑΣ. Στην αρχή ήταν όλοι “κουμπωμένοι” μετά αντιλήφθηκαν ότι πάμε να κάνουμε κάτι μοναδικό, να δείξουμε και την  άλλη πλευρά.

Είναι πολύ εύκολο να χρεώνεις και να βάζεις ταμπελίτσα και είναι πιο δύσκολο να ασχοληθείς και να αφουγκραστείς και τη δική τους πλευρά και να αντιληφθείς ότι δεν είναι όλοι στον ίδιο ντορβά. Υπάρχει ένα 5% όπως σε κάθε οικογένεια και υπηρεσία που δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι και οι υπόλοιποι 95% που έχουν τους ίδιους φόβους κι ανησυχίες για τον κορωναϊό και είναι σημαντικό γιατί έχει καταγραφεί το εσώψυχο αυτών των ανθρώπων”.

Όπως η ίδια ανέφερε η ιδέα γεννήθηκε σε ένα καφέ κι όπως δήλωσε “Είναι γροθιά στ' αχαμνά του συστήματος στην Ελλάδα. Στόχος μας να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην εξέλιξη της κοινωνίας”.

Το ντοκιμαντέρ ήταν διάρκειας μίας ώρας και 20 λεπτά και τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου έξι μήνες.

Όπως πρόσθεσε η κ. Κρικέλη, στην αρχή ήταν πολύ κουμπωμένο  κι όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είμαστε για να βγάλουμε σκάνδαλα, αλλά να αφουγκραστούμε και να δείξουμε την καθημερινότητά τους και τους ακολουθήσαμε αυτούς που είναι έξω, μας αγκάλιασαν μετά”.

Στο Βόλο, έγιναν γυρίσματα στο Μουσείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και συνεντεύξεις με την ΟΠΚΕ σενάρια ς, την Ομάδα ΔΙΑΣ και στο Πήλιο σε τμήμα εκεί. “Στόχος μας, αυτός που θα το δει στην Αμερική να θέλει να έρθει στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία”.

Ο γεν. γραμματέας Δημ. Τάξης Κων. Τσουβάλας, αναφέρθηκε στα 37 χρόνια υπηρεσίας του στην ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει κι εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της Αστυνομίας και του πολίτη, προσθέτοντας ότι η φυσική οφείλει να επιβραβεύει και να προσφέρει ηθική ικανοποίηση στους αστυνομικούς που καθημερινά αγωνιούν, δημιουργώντας αρμονικές σχέσεις και συνεργασίας.

Επιπλέον, αναγνώσθηκε μήνυμα του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, από τον προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε τα εξής: « Καταρχήν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη λύπη μου, καθόσον, παρά την επιθυμία μου να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, αυτό δεν καη τελικά δυνατό, λόγω έκτακτων και ανελαστικών υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Σας χαιρετίζω, λοιπόν, με αφορμή τη σημερινή πρώτη παγκόσμια προβολή ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ – αφιερώματος στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το περιεχόμενο του οποίου, μέσα από την προσέγγιση της καθημερινής υπηρεσιακής ζωής των συναδέλφων των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αναμένεται να αποτυπώσει με σαφήνεια τον άρρηκτο δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη -για όλους- περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, καθώς πέραν του αγαθού της ασφάλειας που έχουν επιφορτιστεί και ενσυνείδητα παρέχουν στην Ελληνίδα και στον Έλληνα πολίτη, αλλά και στον κάτοικο της πιο απομακρυσμένης περιοχής της επικράτειας, βρίσκονται δίπλα τους πάντα με προθυμία και ζήλο κάθε στιγμή που το χρειάζονται, όποτε κι αν απαιτηθεί.

Αδιαμφισβήτητα, η Ελληνική Αστυνομία πέρα από τα τυπικά όρια της αποστολής και του καθήκοντος της δείχνει, σε καθημερινή βάση, τον πραγματικό της ανθρώπινο χαρακτήρα, εκείνον που καθιστά τον αστυνομικό όχι απλά ένα συνήθη επαγγελματία, αλλά ένα κοινωνικό λειτουργό στην υπηρεσία του πολίτη.

Όλοι βιώνουμε μια Ελληνική Αστυνομία που απονέμει σ' αυτόν το δέοντα σεβασμό, τόσο προς την προσωπικότητά του, όσο και προς τα θεμελιώδη δικαιώματα του, δείχνει την απαιτούμενη υπευθυνότητα και προθυμία για την εξυπηρέτησή του απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διοικητική δράση, ώστε αφενός να τον απαλλάσσει από περιττές ταλαιπωρίες, αφετέρου να της παρέχεται η δυνατότητα να έχει περισσότερο χρόνο για την ποιοτική και αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρών ζητημάτων που συνθέτουν το έργο της.

Σε μια εποχή που τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, διασφάλισης της κοινωνικής ς και προστασίας της δημόσιας υγείας δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται σκληρά, το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας δεν στάθηκε απλά στο ύψος των περιστάσεων, κατ'επιταγήν του ισχύοντος νομικού, αλλά και δεοντολογικού πλαισίου, αλλά υπερέβη εαυτόν, μη επιτρέποντας στον οιονδήποτε να επιβουλευτεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Είμαι πεπεισμένος, πως όλοι συναισθάνονται ότι, η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί αφενός μεν αναπόσπαστο και σημαντικό μέρος της κοινωνίας, αφετέρου βασική πηγή παροχής κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου. Γεγονός, το οποίο αναγνωρίζει πλήρως και η ίδια η ελληνική κοινωνία, διότι η προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού δεν έγκειται μόνο στην ουσιαστική επιτέλεση του έργου του, που έχει ως σημείο αναφοράς την προστασία και ασφάλεια του πολίτη, αλλά και στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς του και ικανοποίηση των προσδοκιών του, επιβεβαιώνοντας, σε συνεχή βάση, την καταλυτική συμβολή του Σώματος στο κεφάλαιο της περιφρούρησης των αρχών του κράτους δικαίου και της διασφάλισης της εσωτερικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το βεληνεκές της Ελληνικής Αστυνομίας εκτείνεται, από σήμερα, στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας, μέσω της καταγραφής και απόδοσης του ζωτικού και ενσυνείδητου έργου των συναδέλφων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας και της ανήσυχης ματιάς της δημοσιογράφου – σκηνοθέτη κας Αθηνάς Κρικέλη.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα και το σύνολο του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που συνέβαλλαν, με τον όποιο τρόπο, στην επιτυχή υλοποίηση του πραγματικά ιδιαίτερου και επίπονου αυτού εγχειρήματος.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου, ως Αρχηγός του Σώματος, να εξάρω την εμβληματική προσωπικότητα της έγκριτης δημοσιογράφου και σκηνοθέτη κας Αθηνάς Κρικέλη, η οποία με εξαίρετο ζήλο, αστυνομικού χαρακτήρα, κατόρθωσε μέσα από δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό, για την Ελληνική Αστυνομία, αφιέρωμα. Ένα αφιέρωμα, το οποίο, εκτός των άλλων, καταδεικνύει την αμέριστη αγάπη της για την Ελληνική Αστυνομία και το έργο που επιτελεί, σε καθημερινή βάση, το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για τον ίδιο τον αστυνομικό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, την υψηλή αίσθηση ευθύνης, την υπέρμετρη υπομονή, την υπευθυνότητα, αλλά και το ψυχικό δυναμισμό της, ουσιώδη στοιχεία που συνετέλεσαν στην ολο και επιτυχή παραγωγή του.

Τέλος, εύχομαι το σημερινό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα να είναι πολυτάξιδο και καλοτάξιδο και κάθε προβολή του να αποτελεί μια μικρή γιορτή.

Θερμά συγχαρητήρια. »

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν αναμνηστικά στην επικεφαλής της Μουσικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, Αστυνόμο Β΄ Αγρογιάννη Αικατερίνη και στον τενόρο Βασίλη Κούρτη, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Ακολούθως, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ), το οποίο επικεντρώθηκε στην καθημερινή δράση των αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, τον προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες εν μέσω πανδημίας (covid-19) ρόλο τους και την γενικότερη προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

Kατά το κλείσιμο της εκδήλωσης, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στην πολυβραβευμένη δημοσιογράφο/σκηνοθέτη κα Αθηνά Κρικέλη, η οποία επιφύλαξε ξεχωριστή έκπληξη και τιμή σε όλα τα άτομα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ, προσφέροντάς τους, αναμνηστικά για το έργο τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση