Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης

Προϋπολογισμού 3,7  εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε από την ς η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης Λάρισας προϋπολογισμού 3,7  εκατ. ευρώ με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής».

Το  έργο επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης ς   Κώστας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Υδάτων  Γιώργος Λαδόπουλος όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα ταμίευσης νερού.

Ο ταμιευτήρας στη Γλαύκη καταλαμβάνει έκταση 270 στρεμμάτων και θα αποθηκεύει 900.000 κυβικά μέτρα νερού.

Πρόκειται στην ουσία για μια μικρή λίμνη με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. , χαρακτήρισε το έργο ως σημαντικό για τον κόσμο, πολύτιμο παραγωγικό εργαλείο, χρήσιμο για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους: «Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή . Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το , καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χς για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, καλύπτοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση