Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Νέο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο αποκτά η Ιουστινιανού στη Λάρισα
Νέο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο αποκτά η Ιουστινιανού στη Λάρισα

Νέο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο αποκτά η Ιουστινιανού στη Λάρισα

Στο ΕΣΠΑ ενέταξε το συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 Ένα νέο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο αναμένεται να αποκτήσει η πόλη της Λάρισας μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να υπογράψει την ένταξη του υ «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Οδός Ιουστινιανού)» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ένταξης ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του σημείωσε τα εξής: «Σε με το Δήμο Λαρισαίων εντάσσουμε ένα ακόμα έργο, που συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού τοπίου και της καθημερινότητας των πολιτών.  Με στρατηγική και ρποσανατολισμό χρηματοδοτούμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Έργα που κάνουν τις πόλεις μας πιο φιλικές προς τον άνθρωπο και το . Μέσα από τα έργα αυτά αλλάζουμε την εικόνα της πόλης. Ως Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε να έχουμε το μότο «συνεργασία, συνέργεια, αποτελεσματικότητα», προς όφελος των Θεσσαλών. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ουσίας που πέρα της χρησιμότητάς του δημιουργεί μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζει θέσεις εργασίας». Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων

Το έργο αφορά στην ανάπλαση/διαμόρφωση της οδού Ιουστινιανού από την οδό Αλ. Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, με ένταξη ποδηλατόδρομου και νέων πεζοδρομίων (πεζόδρομοι) για να λειτουργήσει ως ήπιας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη «Κυκλοφοριακή Μελέτη Εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Παράλληλα, ανάλογες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις οδούς Αιόλου και Βυζαντίου με πόρους που θα εξασφαλίσει ο Δήμος Λαρισαίων, καθόσον και οι οδοί αυτοί είχαν περιληφθεί για το έργο στη Στρατηγική ΒΑΑ που εγκρίθηκε.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας λωρίδας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα θα κατασκευασθεί νέο ομβρίων υδάτων που θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ και θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες Οικοδομικές και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και οι  Εργασίες Πρασίνου και Σήμανσης.

Με την υλοποίησή του και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα της δράσης, αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της περιοχής παρέμβασης της ΒΑΑ για:

– Αναβάθμιση του υποβαθμισμένου οικιστικού αστικού τος, αύξηση του πρασίνου, βελτίωση της ποιότητας της ς, λόγω της μείωσης των αέριων ρύπων και των αιωρούμενων μικροσωματιδίων,

– Δημιουργία συνθηκών ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου και διευκόλυνση ς πεζών και ΑΜΕΑ,

– Ενθάρρυνση της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών ς και μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος κατά τις ώρες αιχμής στην περιοχή παρέμβασης και κατά συνέπεια μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περιορισμό του θορύβου, μείωση χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτου καθώς και μείωση της κίνησης και του αριθμού των διερχομένων οχημάτων εντός της περιοχής παρέμβασης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση