Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / ΥΓΕΙΑ / Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό
Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό

Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό

Με ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα προϋπολογισμού 250.000 ενισχύει το Πανεπιστημιακό της Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου.

Η δημοπράτηση αφορά στην προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινοσκοπικού για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το ψηφιακό ακτινοσκοπικό σύστημα είναι κατάλληλο για βαριά νοσοκομειακή χρήση σε περιβάλλον Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Γεννήτρια πολυκορυφών συγχρονης τεχνολογίας,
  • Μονάδα ακτίνων Χ με ακτινολογική λυχνία,

  • Τηλεχειριζόμενη, κατακλινόμενη ακτινοδιαγνωστική τράπεζα με bucky,

  • Ψηφιακό σύστημα με ανιχνευτική διάταξη τύπου CCD camera ή flat panel.

Το μηχάνημα αυτό αποτελεί μέρος της Πράξης του «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» συνολικού προϋπολογισμού 310.000 .

Σε του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. σημείωσε τα εξής: «η προμήθεια του ψηφιακού ακτινοσκοπικού μηχανήματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαρκή και αταλάντευτη προσπάθειά μας για την ενίσχυση των δομών της δημόσιας υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος θα συνδράμει στο πολύτιμο του υγειονομικού προσωπικού προς όφελος των πολιτών. Ειδικά δε, για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, θα συμβάλει τα μέγιστα στη ζωτικής σημασίας αποστολή που επιτελεί».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση