Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / ΥΓΕΙΑ / Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό
Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό

Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό

Με ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ ενισχύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου.

Η δημοπράτηση αφορά στην προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινοσκοπικού για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το ψηφιακό ακτινοσκοπικό σύστημα είναι κατάλληλο για βαριά νοσοκομειακή χρήση σε περιβάλλον Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Γεννήτρια πολυκορυφών συγχρονης τεχνολογίας,
  • Μονάδα ακτίνων Χ με ακτινολογική λυχνία,

  • Τηλεχειριζόμενη, κατακλινόμενη ακτινοδιαγνωστική τράπεζα με bucky,

  • Ψηφιακό σύστημα με ανιχνευτική διάταξη τύπου CCD camera ή flat panel.

Το μηχάνημα αυτό αποτελεί μέρος της Πράξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» συνολικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «η προμήθεια του ψηφιακού ακτινοσκοπικού μηχανήματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαρκή και αταλάντευτη προσπάθειά μας για την ενίσχυση των δομών της δημόσιας υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος θα συνδράμει στο πολύτιμο έργο του υγειονομικού προσωπικού προς όφελος των πολιτών. Ειδικά δε, για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, θα συμβάλει τα μέγιστα στη ζωτικής σημασίας αποστολή που επιτελεί».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου υπογραφή συμφωνίας για χρήση του σταδίου Νεάπολης από Ολυμπιακό και Νίκη… - https://t.co/aiY83cJ7Gh -

  • Τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/MQtTh63RlF -

  • Στο αναπτυξιακό εργαλείο της ΟΧΕ  Β. Σποράδων αναφέρθηκε ο πpεριφερειάρχης Θεσσαλίας από την Αλόννησο… - https://t.co/x2phQPS8wI -

"Αλιεύοντας" την είδηση