Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Λιβαδίου στην Ελασσόνα
Να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Λιβαδίου στην Ελασσόνα

Να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Λιβαδίου στην Ελασσόνα

Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στο Λιβάδι Ελασσόνας ζητούν με κοινό υπόμνημά τους προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , σύσσωμοι οι βουλευτές Λάρισας όλων των κομμάτων και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου.

Στο υπόμνημα το οποίο προσυπογράφουν οι βουλευτές , Νίκος Παπαδόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας, ιώργος Λαμπρούλης, Βασίλης Κόκκαλης και ιώργος Κατσιαντώνης, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λιβαδίου Ελασσόνας αλλά και τοπικών φορέων όπως ο δήμος Ελασσόνας, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, οι γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων, ο κτηνοτροφικός σύλλογος κ.α. εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδίου.

Το Λιβάδι είναι γεωγραφικά απομονωμένο και απομακρυσμένο από αστικά κέντρα αλλά και τα γύρω τοπικά διαμερίσματα. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του υψομέτρου αντιμετωπίζει ειδικές καιρικές συνθήκες και παρατεταμένο χειμώνα για 5 έως έξι μήνες.

Στο Λιβάδι ζουν περίπου 2500 μόνιμοι σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Αποτελεί ίσως μοναδικότητα στον Ελλαδικό χώρο να ζουν τόσοι μόνιμοι σε τέτοιο υψόμετρο. Ο αυτός σε ορισμένες περιόδους κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται, ενώ και τον υπόλοιπο χρόνο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Εκ των πραγμάτων, η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος θα σήμανε αυτόματα και την απομάκρυνση του ΑΤΜ της ς με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τον τουρισμό.

Το αστυνομικό τμήμα Λιβαδίου εκτός από το Λιβάδι, εξυπηρετεί και ένα σύμπλεγμα 13 χωριών, ενώ ο κοντινότερος αστυνομικός σταθμός ο οποίος εδρεύει στην Ελασσόνα, απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα, δηλαδή 45 λεπτά της ώρας.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε να αποσυρθεί κάθε σχεδιασμός για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδίου προκειμένου οι κάτοικοι να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείας και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες που τόσο έχουν ανάγκη.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση