Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Μετεγκατάσταση Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων
Μετεγκατάσταση Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων

Μετεγκατάσταση Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων

Υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η απόφαση για την μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στο Δήμο Φαρσάλων, σε νέα έκταση που ανήκει  στον Δήμο και παραχωρήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό και σε στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα και προωθούν την αρμονική συμβίωση με το σύνολο του πληθυσμού, η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε με τον  Δήμο Φαρσάλων, διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά.

Η διαβούλευση θα εστιάσει στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που έχει σχεδιαστεί από την Ειδική Γραμματεία Ρομά με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, στη συμμετοχή του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και προώθησης στην απασχόληση. Εντός του οικισμού,  για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου καθώς και Φορέας Διαχείρισης του Οργανωμένου Χώρου μετεγκατάστασης.

Ταυτόχρονα, η παρέμβαση θα πλαισιώνεται από για την υποστήριξη των Ρομά, τμήματα για ενήλικες καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Νέες Θέσεις Εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις και αναπλάσεις πρασίνου.

Η μετεγκατάσταση στο Δήμο Φαρσάλων εντάσσεται σε έναν πρώτο  κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε Δήμους της χώρας (, Ρόδος, Αμπελόκηποι- Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο του Δήμου Φαρσάλων, στις 18:00.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση