Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Καθαρισμός κοίτης του Πηνειού και του Ενιπέα και συντήρηση αναχωμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Καθαρισμός κοίτης του Πηνειού και του Ενιπέα και συντήρηση αναχωμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καθαρισμός κοίτης του Πηνειού και του Ενιπέα και συντήρηση αναχωμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας και καλύτερης διαχείρισης του νερού στην περιοχή»

 Τη σύμβαση του υ προϋπολογισμού 200.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού και του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων τους προχωρά η καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του υ με τίτλο «ΑΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΟΧΘΙΩ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ», προϋπολογισμού 200.000,00 €. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας με το έργο να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε του τόνισε τα εξής: «το έργο αυτό αφορά στον καθαρισμό της βαθείας κοίτης και όπου αλλού χρειαστεί του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού και στην έκταση από τα Πυργάκια μέχρι την Υπέρεια. Παράλληλα πρόκειται να αποκατασταθούν τα αναχώματα και να συντηρηθεί η ιρλανδική διάβαση στα Πυργάκια, ενώ θα συντηρηθεί και το θυρόφραγμα εκεί. Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα θυρο ανήκουν στην ευθύνη των ΤΟΕΒ. Η συντήρησή τους είναι χρήσιμη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με το έργο αυτό δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας και καλύτερης διαχείρισης του νερού στην περιοχή, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη».

ΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Με την υπογραφείσα σύμβαση, υλοποιούνται  εργασίες  για την αντιπλημμυρική παρόχθιων εκτάσεων του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού και ειδικότερα των αγροτεμαχίων στην περιοχή του Ενιπέα ποταμού που εκτείνεται από το Δ.Δ. Πυργακίου μέχρι ο Δ.Δ. Υπέρειας.  Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:

  • Καθαρισμός της βαθείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις
  • Συντήρηση και αποκατάσταση αναχωμάτων
  • Ενίσχυση και της Ιρλανδικής διάβασης κατάντη του θυροφράγματος Πυργακίου
  • Επισκευή & συντήρηση του θυροφράγματος Πυργακίου

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση