Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Κ. Αγοραστός: « Σύνδεση της Κοινωνικής Ευημερίας με την Παραγωγή που βασίζεται στις δημιουργικές δυνάμεις»
Κ. Αγοραστός: « Σύνδεση της Κοινωνικής Ευημερίας με την Παραγωγή που βασίζεται στις δημιουργικές δυνάμεις»

Κ. Αγοραστός: « Σύνδεση της Κοινωνικής Ευημερίας με την Παραγωγή που βασίζεται στις δημιουργικές δυνάμεις»

«Το κρασί έχει τη δυναμική να αποδειχθεί το νέο αφήγημα της ελληνικής γεωργίας, εφ' όσον φυσικά η δεν εμμείνει σ' αυτήν την παράλογη φορολόγησή του που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου στο λουκέτο», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης ς κ. Κώστας Αγοραστός στην του στη της Ραψάνης.

«Έναν κλάδο ο οποίος αναπτύσσεται δυναμικά τον στηρίζεις ή έστω δημιουργείς εκείνο το περιβάλλον ώστε να μπορέσει να επιταχύνει και να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξής του προκειμένου κατ' αυτόν τον τρόπο να μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία του στην οικονομία, άρα και τα φορολογικά του κράτους», υπογράμμισε ο κ.   και συνέχισε:

«Ο φόρος που επεβλήθη στο ελληνικό κρασί και όλο το πλαίσιο που θέσπισε η άρον άρον, χωρίς μελέτη, προεργασία και διάλογο, μόνο και μόνο για να κλείσει όπως όπως την αξιολόγηση, δεν έχει καμία απολύτως λογική κι είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: δεν θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για τα φορολογικά του κράτους, ενώ ταυτόχρονα υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία, την απασχόληση αλλά και τον αγροτικό τομέα».

Ο Περιφερειάρχης ς επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως η στήριξη του συγκεκριμένου τομέα της αμπελοκαλλιέργειας και της παρς κρασιού, τσίπουρου και άλλων αποσταγμάτων είναι στις κεντρικές προτεραιότητες της αιρετής περιφέρειας και τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε σε σχέση με άλλες χώρες. Το ελληνικό κρασί, το τσίπουρο και τα άλλα αποστάγματα είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν είναι τυχαίο ότι κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές, ενώ και οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των οινοπαραγωγών,  υπάρχουν πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες στην Ελλάδα, ενώ και εκλεκτές ξενικές ποικιλίες έχουν προσαρμοσθεί με επιτυχία στην ελληνική γη. Ο πλουραλισμός σε οικοσυστήματα, μικροκλίματα και ποικιλίες σταφυλιών οδηγεί σε μια θαυμαστά μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών. Έχουμε ένα θησαυρό στα χέρια μας, είναι μονόδρομος να τον αξιοποιήσουμε», προέτρεψε.

"Αλιεύοντας" την είδηση