Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παράδοσης, Μουσικής και Χορού Ελασσόνας
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παράδοσης, Μουσικής και Χορού Ελασσόνας

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παράδοσης, Μουσικής και Χορού Ελασσόνας

Μία ακόμη σημαντική πολιτιστική και ιστορική εκδήλωση, το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παράδοσης, Μουσικής και Χορού Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Συμποσίου, στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων επισκέφθηκαν την Παρασκευή τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και συζήτησαν μαζί του όλες τις λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας που φιλοδοξεί για 16η φορά να αποκαλύψει πτυχές και «θησαυρούς» της πλούσιας ιστορίας των Βλάχων στα βάθη των αιώνων του ελληνισμού.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Μιχαήλ Μαγειριάς και η γενική Αγγελική Τσακνάκη Νητσιάκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη διαρκή συμπαράσταση που προσφέρει η Περιφέρεια σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους.

Από την πλευρά του ο σημείωσε πως «Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και γενικότερα η ενασχόληση με τις παραδόσεις, εθνικές παραδόσεις, προσφέρει στο νέο άνθρωπο την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εθνική ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει. Αρωγός στην ενδυνάμωση των κρίκων αυτής της αλυσίδας παραμένει σταθερά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας».

Να σημειωθεί πως το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Β. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα. Στη συνάντηση παρέστη και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση