Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για το ολοκαύτωμα στη Λάρισα
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για το ολοκαύτωμα στη Λάρισα

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για το ολοκαύτωμα στη Λάρισα

Η συνδιοργάνωση στη τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα την ερχόμενη Άνοιξη ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Ελλάδας και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον πρέσβη της Ρουμανίας στη χώρα μας Lucian Fatu.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ισραηλίτικης Κοινότητας στη Μόρις Μαγρίζο καθώς και μέλη της, ο Ρουμάνος αξιωματούχος ανακοίνωσε στον κ. Αγοραστό την πρόθεση της Ρουμανίας, η οποία φέτος είναι στην προεδρία της Παγκόσμιας Οργάνωσης για το ολοκαύτωμα, να πραγματοποιήσει στη Λάρισα τις μνήμης, μέσω της τοπικής πρεσβείας.

Οι θα γίνουν το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου ενώ το εξαιρετικά σημαντικό είναι πως θα βρεθούν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα περίπου 50 χωρών. Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από την Ρουμάνικη Πρεσβεία και την Ισραηλίτικη Κοινότητα της Λάρισας, υπό την αιγίδα της και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Επ' αφορμή της επίσκεψής του στη Λάρισα, ο κ. Fatu, ενημερώθηκε επίσης από τον περιφερειάρχη για την πλειάδα τουριστικών προορισμών που έχει η Θεσσαλία καθώς και την πολυμορφία του τουριστικού προϊόντος, ενώ επίσης έδειξε εντυπωσιασμένος από τα 1800 και πλέον έργα ύψους άνω των 2 δις που έγιναν και γίνονται στη Θεσσαλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αιχμή του δόρατος την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Ευρώπη.

agorastos fatu2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση