Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ημερίδα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στη Λάρισα
Ημερίδα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στη Λάρισα

Ημερίδα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στη Λάρισα

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-10-2016), το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας με θέμα «Εφαρμογή του Νόμου 4039/2012» για τα και ζώα συντροφιάς.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων και τα Φιλοζωικά Σωματεία του Νομού Λάρισας.

Την ημερίδα προλόγισε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτριος Παπαδημόπουλος, ο οποίος εστίασε στη σημασία της προστασίας και της στοργής που πρέπει να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, τόνισε τη σπουδαιότητα εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, καθώς και τη σοβαρότητα και την αυξημένη ευαισθησία που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Η Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Δέσποινα Αράπκουλε, αναφέρθηκε με τη σειρά της στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, απ’ όπου τεκμαίρεται η κοινή καταγωγή και η ενιαία ζωή όλων των ειδών.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάκος, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί αρωγό σε κάθε προσπάθεια για φιλοζωϊκή παιδεία, ενώ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά πάνω στο θέμα, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

Έπειτα, ο Διοικητής του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, Αστυνόμος Α’ Λοϊζος Παντικίδης, εστίασε στο νομικό πλαίσιο που αφορά την των ζωών, η κτηνίατρος και προϊσταμένη του Κυνοκομείου του Δήμου Λαρισαίων, Βάγια Σπηλιώτου, στο πώς εφαρμόζεται ο νόμος, η γεωπόνος και προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Αγγελική Παπαδοπούλου, στη σημασία του νόμου, ο εκπρόσωπος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Δημήτριος Γκουγκουλής, απαρίθμησε κανόνες ευζωίας και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «ANIMAL», Μαρία Κοντού, τόνισε τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου μέσα από την εφαρμογή του από τη θεωρία στην πράξη.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, εκπρόσωποι των δήμων Τυρνάβου και Κιλελέρ, εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Ευάγγελος Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, Χρήστος Μανώλης, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι εθελοντές», εκπρόσωποι άλλων φιλοζωικών σωματείων καθώς και πλήθος αστυνομικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση