Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Η Ζέττα Μακρή με την Α/θμια Λάρισας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας
Η Ζέττα Μακρή με την Α/θμια Λάρισας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας

Η Ζέττα Μακρή με την Α/θμια Λάρισας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας

 

Η υφυπουργός Παιδείας  συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στο διαδικτυακό «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών σε καταστάσεις κρίσης», μια διοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε σε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.

Η κ. Μακρή χαιρέτισε την επιμορφωτική αυτή δράση, που συνάδει με την επιδίωξη και τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας για διαρκή , ευαισθητοποίηση και εξοικείωση εκπαιδευτικών και σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου, αλλά και άλλων καταστάσεων κρίσεων, στις σχολικές μονάδες.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ποικίλα θέματα, ενισχύουμε την κατάρτισή σας με εργαλεία, που θα σας χρησιμεύσουν πραγματικά και ουσιαστικά, στο να αντεπεξέλθετε στον πολύπλευρο, δύσκολο και απαιτητικό ρόλο σας.

Θέλουμε να προστατεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τις δικές σας ψυχικές δυνάμεις και να θωρακίσουμε την ανθεκτικότητά σας, την ετοιμότητά σας. Γνωρίζουμε καλά το μέγεθος της ευθύνης , θα μοιραστούμε το βάρος, δε θα το επωμίζεστε όλο μόνοι σας.».

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει σχετικές θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείων, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με στόχο να εισαχθούν σε όλα τα σχολεία από την νέα χρονιά.

«Προτεραιότητά μας, η στα παιδιά της αναγκαιότητας σεβασμού στα και η εξοικείωσή τους με τους κανόνες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο σε επίπεδο αυτοπροστασίας όσο και σε επίπεδο προστασίας ομάδας».

Η σύνταξη σχολικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης, η διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού, η ψύχραιμη εφαρμογή του σχολικού σχεδιασμού από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, κατά τη διάρκεια του σεισμού και αμέσως μετά, κατά την των σχολικών κτιρίων, μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και σε αποφυγή τραυματισμών και ανθρωπίνων απωλειών.

Η κ. Μακρή κλείνοντας είπε: «Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας για τη , το έργο και την προσφορά σας στην εκπαιδευτική διαδικασία, στον τομέα της ευαισθητοποίησης, πρόληψης και εξοικείωσης σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και σας προτρέπω να καταθέσετε τις προτάσεις σας για μελλοντικές ενέργειες.

Ας μην περιμένουμε τον επόμενο δυνατό σεισμό, που θα τονίσει, με τη δική του ένταση, την επιτακτική ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σεισμική δραστηριότητα».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση