Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Φεστιβάλ σκόρδου 14, 15 και 16 Ιουλίου στην πλατεία του Πλατυκάμπου Κιλελέρ
Φεστιβάλ σκόρδου 14, 15 και 16 Ιουλίου στην πλατεία του Πλατυκάμπου Κιλελέρ

Φεστιβάλ σκόρδου 14, 15 και 16 Ιουλίου στην πλατεία του Πλατυκάμπου Κιλελέρ

Κώστας Αγοραστός: «Φεστιβάλ τιμή στους παραγωγούς»

Συνέντευξη τύπου με αφορμή το φεστιβάλ υ που διοργανώνεται στις 14, 15 και 16 Ιουλίου στην πλατεία του Πλατυκάμπου δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε ξεχωριστό το φεστιβάλ, στην διοργάνωση του οποίου συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα, ο , ο Σύλλογος Γυναικών, οι Ομάδα Σκορδοπαραγωγών και η Ομάδα Νεολαίων Εθελοντών Πλατυκάμπου και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

«Σκοπός του φεστιβάλ είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό  Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής. Το σκόρδο είναι ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία τόσο στην οικονομία της περιοχής όσο και στην κοινωνία αλλά και την υγεία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους που διοργανώνουν την εκδήλωση και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά προϊόντα αλλά και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με κάθε μέσο τις προσπάθειες των τοπικών Κοινωνιών που προβάλλουν τα προϊόντα τους» τόνισε ο κ. .

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κωνσταντίνος Φιλιππούλης κατέγραψε το γεγονός ότι «τα τρία τελευταία χρόνια από την ανασύσταση του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο. Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα – αγαθά του τόπου μας (όσπρια, μέλι κ.λπ. ) σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από το σύλλογο γυναικών και θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό αλλά και παραδοσιακό πρόγραμμα με ορχήστρες και χορευτικά». Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αμέριστη βοήθεια που πρόσφερε στο festival σκόρδου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου Δημήτριος Καρατσίβος τόνισε ότι φιλοδοξεί η εμβέλεια του festival να ξεπεράσει τα όρια του νομού Λάρισας όπως έγινε και με το «σκόρδο Πλατυκάμπου» που είναι πλέον πανελληνίως γνωστό. Με αυτές τις δράσεις, είπε ο πρόεδρος, επιδιώκεται να ταυτιστεί  το τοπικό  προϊόν με την τοπική πολιτιστική παράδοση.  Ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου για την άψογή συνεργασία και αμέριστη βοήθεια που πρόσφεραν στην διοργάνωση του festival.

Στη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κουκούτσης και ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κ. Μέγας.

Το πρόγραμμα του festival έχει ως εξής:

Παρασκευή 14.7 Βραδιά νεολαίας με τους «Διάθεση Ματζόρε» και dj Esko.

Σάββατο 15.7 Κεντρική βραδιά με έντεχνη και λαϊκή .

Κυριακή 16.7 Παραδοσιακό γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή . Έναρξη 9:00 μ.μ.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση