Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δόθηκε χθες η έγκριση δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα  Αγοραστό στο έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , την Καρδιολογική κλινική και Ουρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”», συνολικού προϋπολογισμού 1.016. ευρώ.

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον κ. Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Δικαιούχο, Φορέα Υλοποίησης και Φορέα Λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατική Θεραπείας, και τα τμήματα του χειρουργικού (ουρολογική κλινική) και παθολογικού τομέα (καρδιολογική κλινική) του Γ.Ν Λάρισας.

Συγκεκριμένα προβλέπει την αντικατάσταση βασικών μονάδων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε επίπεδο επεμβατικό, υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και παρακολούθησης της νοσηλείας των ασθενών, όπως αναλυτικά περιγράφεται στα παραδοτέα της πράξης. Οι προαναφερόμενες κλινικές και μονάδα λειτουργούν με πλήρη στελέχωση και το σύνολο του αιτούμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα αναβαθμίσει την υποστήριξη και θεραπεία των ασθενών, θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού χαρακτήρα της Νοσοκομειακής υποδομής ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές απαιτήσεις, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Σε του ο τόνισε τα εξής: «την που η χώρα συνεχίζει να περνά δύσκολες στιγμές, εμείς συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, κόντρα σε μία οικονομία και μία κοινωνία που συρρικνώνονται. Έτσι, βάζοντας ως μία από τις βασικές προτεραιότητες στην πολιτική μας την αναβάθμιση των παρερχόμενων υπηρεσιών στη δημόσια υγεία, εξοπλίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τα νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει, είναι να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες από τη διοίκηση των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων ώστε να παραληφθεί το συντομότερο δυνατό ο νέος που θα βελτιώσει την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση