Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εξοπλίζονται το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δόθηκε χθες η έγκριση δημοπράτησης πό τον Περιφερειάρχη Θεσσλίας κ. Κώστα  Αγοραστό στο έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , την Καρδιολογική κλινική και Ουρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού υ ς – Γενικού υ ς “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”», συνολικού προϋπολογισμού 1.016.100 ευρώ.

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον κ. Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ ς Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Δικαιούχο, Φορέα Υλοποίησης και Φορέα Λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατική Θεραπείας, και τα τμήματα του χειρουργικού (ουρολογική κλινική) και παθολογικού τομέα (καρδιολογική κλινική) του Γ.Ν Λάρισας.

Συγκεκριμένα προβλέπει την αντικατάσταση βασικών μονάδων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε επίπεδο επεμβατικό, υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και παρακολούθησης της νοσηλείας των ασθενών, όπως αναλυτικά περιγράφεται στα παραδοτέα της πράξης. Οι προαναφερόμενες κλινικές και μονάδα λειτουργούν με πλήρη στελέχωση και το σύνολο του αιτούμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα αναβαθμίσει την υποστήριξη και θεραπεία των ασθενών, θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού χαρακτήρα της Νοσοκομειακής υποδομής ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές απαιτήσεις, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ς.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «την ώρα που η χώρα συνεχίζει να περνά δύσκολες στιγμές, εμείς συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, κόντρα σε μία οικονομία και μία κοινωνία που συρρικνώνονται. Έτσι, βάζοντας ως μία από τις βασικές προτεραιότητες στην πολιτική μας την αναβάθμιση των παρερχόμενων υπηρεσιών στη δημόσια , εξοπλίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τα νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει, είναι να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες από τη διοίκηση των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων ώστε να παραληφθεί το συντομότερο δυνατό ο νέος εξοπλισμός που θα βελτιώσει την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους ».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση