Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ετήσια Γιορτή του Ρ/Φ Pressing 90.1 στη Λάρισα
Ετήσια Γιορτή του Ρ/Φ Pressing 90.1 στη Λάρισα

Ετήσια Γιορτή του Ρ/Φ Pressing 90.1 στη Λάρισα

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Pressing 90.1 της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας, διοργανώνει την 1η Ετήσια Γιορτή του, η οποία θα πραγραματοποιηθεί το Σάββατο 22/02 και ώρα 8.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Γ.Ι.Κατσίγρα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, που οι διοργανωτές της φιλοδοξούν να κάνουν θεσμό, ώστε να διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με αναφορές σε κάποιο από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα σύγχρονα ΜΜΕ και βραβεύσεις ανθρώπων όλων των χώρων, που τιμούν το λειτούργημα και τον τόπο τους.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση του Σαββάτου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ δημοσιογράφος Τάσος Επιτρόπου, με βασικό θέμα της τοποθέτησής του την αξία της ελευθεροτυπίας.

Ο Τάσος Επιτρόπου, επί διετία πλέον δ/ντης του κορυφαίου αθλητικού ραδιοφώνου της χώρας, έχει εργαστεί ως συντάκτης ύλης σε μεγάλες εφημερίδες πανελλήνιες εμβέλειας, είναι εδώ και πολλά χρόνια στέλεχος της ΕΡΑ Σπορ, ενώ έχει διατελέσει και αρχισυντάκτης της Ραδιοτηλες.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους και θα τιμηθούν για τη δράση και τις διακρίσεις τους:

  1. Από τον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, η Λαρισαία ιστορικός και Πανεπιστημίου Μαρία Ευθυμίου, ως μέλος της 31μελούς επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Η Μαρία Ευθυμίου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόνη. Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, βιβλία, άρθρα και διαλέξεις σε και εξωτερικό, για την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, αποτελούν σταθμούς μιας λαμπρής διαδρομής.

  1. Από τον χώρο του Τύπου και ειδικότερα του ραδιοφώνου, θα τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου και ιδρυτή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Κώστα Μότση, παρουσία του γιου του, επίσης δημοσιογράφου και στελέχους της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Βασίλη Μότση.

Ο Kώστας Μότσης, συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την ίδρυση της ΕΡΑ Σπορ, ενώ με την εκπομπή του «Μικρόφωνο στα γήπεδα», συνόδευσε για πολλά χρόνια το φίλαθλο κοινό, κάθε Κυριακή. Συνολικά ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερο από τρείς δεκαετίες, κυρίως μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, ενώ διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

  1. Από τον χώρο της εκκλησίας και με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ιερωνύμου, στο πρόσωπο του ιδίου θα τιμηθεί το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Ιερά Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και στο πρόσωπο του εφημέριου του Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, θα τιμηθεί η κοινωνική προσφορά της εκκλησίας.

Με την έλευσή του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης , ειρήνευσε την εκκλησία της Λάρισας και ενεργοποίησε το φιλόπτωχο της Μητρόπολης.

Από την πλευρά του, ο π. Νικηφόρος Κοντογιάννης είναι γνωστός για το θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο του, αλλά και τον τρόπο που το αναδεικνύει, καθώς χειρίζεται laptop και smartfones, κάνει διαδικτυακό ραδιόφωνο, ανεβάζει βίντεο στο youtube και διακονεί δημιουργικά τον λόγο του Θεού στους πιστούς, μέσα από πλήθος δράσεων και εργαστήρια εκμάθησης τεχνών.

  1. Από τον χώρο της επιστήμης και ειδικότερα της ιατρικής, τιμάται το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού και στελεχιακού δυναμικού της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης & Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ), μέσα από την ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 του ιδρύματος.

Η ομάδα 5Χ5 της ΘΕΨΥΠΑ, σε διοργάνωση που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Αγ.Κοσμά στην Αθήνα, κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ψυχικής Υγείας. Στην τελική φάση του πρωταθλήματος πήραν μέρος δέκα ομάδες απ' όλη τη χώρα και το τρόπαιο απένειμε στην ομάδα της Λάρισας ο πρωτ ς του 2004 και νυν αθλητικός διευθυντής της ς ομάδας, Τάκης Φύσσας.

  1. Από τον χώρο του αθλητισμού ευρύτερα, σε σχέση και με το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει όταν χρησιμοποιείται με βάση τις αξίες του, θα τιμηθεί ο Λαρισαίος πρώην τερματοφύλακας και νυν στίβου ΑΜΕΑ, Τάσος Κουρδής.

Ο Τάσος Κουρδής έχασε το πόδι του σε τροχαίο τον Απρίλιο του '18, αλλά σε λιγότερο από δύο χρόνια μετράει 2η Πανελλήνια Θέση στα 100 μ., 3η θέση στο μήκος, συμμετοχές σε διεθνή meeting στίβου σε Πολωνία και Γερμανία, ετοιμάζεται για ένα ακόμη στο Ντουμπάι, συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Εθνικής ομάδας για το 2020, κυνηγάει τα όρια για την επόμενη Παραολυμπιάδα και παραμένει προπονητής στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας

  1. Από την ομάδα σύμβολο της πόλης, την ΑΕΛ, θα τιμηθούν κατ' αρχήν οι εν ζωή ποδοσφαιριστές της πρώτης σεζόν στην ιστορία των «βυσσινί», οι οποίοι και φόρεσαν πρώτοι απ' όλους τη βυσσινί φανέλα με το άλογο στο στήθος.

Έξι είναι οι εν ζωή ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ της περιόδου 1964-65, της ομάδας που προέκυψε μετά τη συνένωση των περισσοτέρων ποδοσφαιρικών δυνάμεων της πόλης κι έγραψε λαμπρή ιστορία. Πρόκειται για τους Λάκη Παγκαρλιώτα, Τάκη Παπαδήμα, Μιχάλη Καρέλια, Δημήτρη Ζάμπα, Ρίζο Λέλλη και Κώστα Τρακάλα.

  1. «Κερασάκι» της εκδήλωσης και ξεχωριστό γεγονός για τους φίλους της ΑΕΛ, συνιστά η παρουσία και βράβευση του Ανρί Αντσουέ, σκόρερ του νικητήριου γκολ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος του 2007, με το οποίο οι «βυσσινί» κατέκτησαν τον τρίτο και τελευταίο έως σήμερα τίτλο της ιστορίας τους.

Ο επονομαζόμενος και «Βέλος της Γκαμπόν» βετεράνος σέντερ φορ, που θα έρθει στην πόλη μας αποκλειστικά για την εκδήλωση του Pressing 90.1 και μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη λήξη εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, είναι ο μοναδικός παίκτης που έγινε διαχρονικό σύνθημα των οπαδών της ΑΕΛ, παρότι φόρεσε τη φανέλα της για χρονικό διάστημα μόλις έξι μηνών!!!

Επίσης γίνεται γνωστό ότι:

  • Την καλλιτεχνική νότα στην εκδήλωση θα δώσουν η φιλαρμονική και η χορωδία του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Λάρισας, ενώ στον επίλογο θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Pressing1 και ο τυχερός της βραδιάς θα κερδίσει ένα τριήμερο στο Bansko της Βουλγαρίας, προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου LA TRAVEL, με την αμέριστη συνδρομή του οποίου έγινε εφικτή η έλευση του Ανρί Αντσουέ στη Λάρισα.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση